Kā palielināt mātes pienu

Kā palielināt mātes pienu

Lai nodrošinātu mazuļa uzturu un veselīgu augšanu, ir svarīgi, lai nodrošinātu pareizu mātes piena ražošanu. Tomēr dažas mātes šajā procesā var saskarties ar grūtībām. Par laimi, ir vairākas stratēģijas un padomi, kas var palīdzēt palielināt mātes piena ražošanu. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus no tiem.

1. Bieži baro bērnu ar krūti

Bieži zīdīšana ir viens no labākajiem veidiem, kā palielināt mātes piena ražošanu. Jo vairāk zīdaiņu baro bērnu ar krūti, jo vairāk stimula tiek nosūtīts uz piena dziedzeriem, kā rezultātā tiek ražota lielāka piena ražošana. Mēģiniet barot bērnu ar krūti, kad viņš parāda bada zīmes, pat ja tas nozīmē zīdīšanu biežāk nekā parasti.

2. Veiciniet mazuļa iesūkšanu

Papildus zīdīšanai bieži ir svarīgi nodrošināt, ka zīdainis veic efektīvu sūkšanu zīdīšanas laikā. Pārliecinieties, ka tas pareizi sašaurina nipeli un areola, jo tas palīdz stimulēt piena ražošanu. Ja nepieciešams, meklējiet veselības speciālista palīdzību, kas specializējas zīdīšanas laikā, lai apgūtu pareizas pozicionēšanas metodes.

3. Atpūtieties un barojiet pareizi

Atpūta un pareizi ēšana ir svarīgi faktori, lai palielinātu mātes piena ražošanu. Pārliecinieties, ka jums ir sabalansēts uzturs, bagāts ar barības vielām un kalorijām. Mēģiniet arī atpūsties, kad vien iespējams, jo stress un nogurums var negatīvi ietekmēt piena ražošanu.

4. Atbilstoša hidratācija

Pareiza hidratācija ir būtiska labai mātes piena ražošanai. Visu dienu noteikti dzeriet daudz ūdens. Izvairieties no saldiem vai kofeīna dzērieniem, jo ​​tie var traucēt piena ražošanu.

5. Izmantojiet slaukšanas paņēmienus

Papildus tiešai zīdīšanai slaukšanas metožu izmantošana var arī palīdzēt palielināt mātes piena ražošanu. Slaukšanu var veikt manuāli vai ar piena ekstrakcijas sūkņa palīdzību. Slaucot, stimulējiet piena dziedzerus ar mīkstām un regulārām kustībām.

6. Meklējiet atbalstu un norādījumus

Ja jums ir grūti palielināt mātes piena ražošanu, nevilcinieties meklēt atbalstu un norādījumus. Konsultējieties ar veselības speciālistu, kas specializējas zīdīšanas laikā, piemēram, laktācijas konsultants, kurš var piedāvāt personalizētas vadlīnijas un palīdzēt šajā procesā.

Īsāk sakot, palielinot mātes piena ražošanu, var būt vajadzīgas dažas stratēģijas un korekcijas rutīnā, taču šo mērķi ir iespējams sasniegt. Bieži barot bērnu ar krūti, stimulējot mazuļa iesūkšanu, pareizi atpūšoties un ēdot, paliekot hidratēti, izmantojot slaukšanas paņēmienus un meklējot atbalstu, ir daži no pasākumiem, kas var palīdzēt šajā procesā. Atcerieties, ka katra māte un mazulis ir unikāli, tāpēc ir svarīgi atrast to, kas jums un jūsu bērnam vislabāk der.