Kā suns redz

Kā suns redz

Vai esat kādreiz domājis, kā suņi redz apkārtējo pasauli? Suņu redze atšķiras no mūsu, un izpratne par to, kā viņi redz, var mums palīdzēt labāk izprast viņu izturēšanos un vajadzības.

suņa skats

Suņiem ir pielāgota redze medībām un ārpus telpām. Viņiem ir lieliska perifērijas redze, kas nozīmē, ka viņi var redzēt ap viņiem plašu zonu. Tomēr suņu redze ir mazāk skaidra nekā mūsējie, it īpaši lielos attālumos.

Turklāt suņiem ir daudz attīstītāka nakts redze nekā mūsējiem. Viņiem ir struktūra, ko sauc par tapetum lucidum, kas atspoguļo gaismu un palielina jutīgumu pret zemu spilgtumu. Tas izskaidro, kāpēc suņi tumsā var redzēt labāk nekā mēs.

Kā suņi redz krāsas?

Pretēji tam, ko daudzi domā, suņi neredz pasauli melnbaltā krāsā. Viņi var atšķirt dažas krāsas, bet viņu redze ir ierobežota, salīdzinot ar mūsējiem. Suņi galvenokārt redz zilas un dzeltenas nokrāsas, un viņiem ir grūtības atšķirt sarkano no zaļās.

Tas nozīmē, ka suņi nevar redzēt visas redzamās dinamiskās krāsas, bet tas neliedz viņiem maksimāli izmantot dzīvi!

zinātkāre:

Vai jūs zinājāt, ka suņiem ir lieliska spēja noteikt kustības? Tas ir saistīts ar faktu, ka viņiem ir vairāk kustību jutīgu šūnu nekā mums. Tāpēc suņi lieliski identificē mazas detaļas kustībā, kas padara tos izcilus medniekus.

  • Suņiem ir plaša perifēra redze;
  • Skatīt labāk tumsā;
  • Skatīt galvenokārt zilas un dzeltenas nokrāsas;
  • Ir lieliska spēja noteikt kustības.

  • Salīdzinājums starp suņu un cilvēku redzējumu

    Tagad, kad jūs nedaudz vairāk zināt par to, kā suņi redz, jūs varat labāk izprast pasauli caur savu labāko četru cilvēku draugu. Atcerieties ņemt vērā suņu redzes atšķirības, mijiedarbojoties ar viņiem un nodrošinot drošu un stimulējošu vidi savam mājdzīvniekam.

    suņi cilvēki
    plaša perifēra redze skaidra centrālā redze
    Izstrādāts nakts redzējums ierobežota nakts redze
    viņi galvenokārt redz zilas un dzeltenas nokrāsas Skatīt plašu krāsu diapazonu
    Lieliska spēja noteikt kustības spēja noteikt ierobežotas kustības