Kā aprēķināt atlīdzību iepriekš paziņojumā

Kā aprēķināt atlīdzinātu paziņojumu

Atbrīvots paziņojums ir darba ņēmēja tiesības, kas rodas, kad darba devējs nolemj atbrīvoties no darbinieka, neievērojot paziņojuma periodu. Šajā gadījumā darba devējam ir jāmaksā darbiniekam summu, kas atbilst iepriekšējam paziņojumam, kas tiks izpildīts.

Kad notiek atlīdzinātais paziņojums?

Atbrīvots paziņojums var notikt dažādās situācijās, piemēram, atlaišana bez iemesla, atlaišana ar atbrīvojumu no iepriekšējas paziņošanas vai darba pārtraukšanas, vienojoties starp pusēm.

Kā aprēķināt atlīdzināta paziņojuma vērtību?

Lai aprēķinātu atlīdzinātā iepriekšēja paziņojuma vērtību, ir jāņem vērā darbinieka darba ilgums uzņēmumā. Darba likumdošana nosaka, ka atlīdzinātais paziņojums ir jāmaksā proporcionāli kalpošanas ilgumam šādi:

  • Līdz 1 dienesta gads: 30 dienas atlīdzināts paziņojums;
  • No 1 līdz 2 gadu darba gadiem: 60 dienu atlīdzināta paziņojuma dienas;
  • 2 līdz 3 gadu darba gadi: 90 dienu atlīdzināta paziņojuma dienas;
  • Virs 3 kalpošanas gadi: 1 Papildu atlīdzinātā paziņojuma diena katru pilnu darba gadu, kas ir ierobežots līdz 90 dienām.
  • Turklāt ir svarīgi uzsvērt, ka atlīdzinātā iepriekšēja paziņojuma vērtība jāaprēķina, pamatojoties uz darbinieka algu, ieskaitot vidējo virsstundas, komisijas un citus papildu, ko viņš regulāri saņēma.

    Atbrīvota iepriekšēja paziņojuma aprēķināšanas piemērs

    Pieņemsim, ka darbinieks uzņēmumā ir strādājis 2 gadus un 6 mēnešus ar algu 2000 USD mēnesī. Lai aprēķinātu atlīdzinātā iepriekšēja paziņojuma vērtību, mums jāievēro šādas darbības:

  • Aprēķiniet atlīdzinātā paziņojuma proporcionālo vērtību: 90 dienas (no 2 līdz 3 gadiem), dalīta ar 12 mēnešiem = 7,5 mēneši;
  • Reiziniet proporcionālo summu ikmēneša algai: 7,5 mēneši x R USD 2 000,00 = R $ 15 000,00.
  • Tāpēc šajā piemērā darbiniekam būtu tiesības saņemt USD 15 000,00 apmaksātu paziņojumu.

    Secinājums

    Svarīgs ir atlīdzinātas iepriekšēja paziņojuma aprēķins, lai nodrošinātu, ka darbinieks saņem pareizo summu, ja to izsniedz, neievērojot paziņojuma periodu. Ir svarīgi zināt darba tiesības un apzināties likumdošanas noteikumus, lai izvairītos no zaudējumiem.

    Mēs ceram, ka šis raksts ir noskaidrojis jūsu jautājumus par to, kā aprēķināt atlīdzināto paziņojumu. Ja papildu jautājumi, konsultējieties ar darba advokātu vai kompetentu struktūru.