Kā aprēķināt stundas Excel

Kā aprēķināt stundas excel

Excel ir ļoti noderīgs rīks datu aprēķinu un analīzes veikšanai, un viena no visvairāk izmantotajām funkcijām ir stundu aprēķins. Šajā rakstā mēs parādīsim, kā vienkārši un efektīvi aprēķināt stundas Excel.

1. solis: šūnu formāts

Pirms sākat aprēķināt stundas, ir svarīgi definēt pareizo šūnas formu. Atlasiet šūnas, kurās laika vērtības tiks ievietotas un labajā pusē noklikšķiniet. Pēc tam izvēlieties opciju “Format šūnas” un atlasiet kategoriju “Hour”.

2. solis: ievietot laika vērtības

Tagad jūs varat ievadīt laika vērtības formatētajās šūnās. Piemēram, ja vēlaties aprēķināt 2 stundas un 30 minūtes, attiecīgajā šūnā ievadiet “2:30”.

3. solis: aprēķina formula

Lai aprēķinātu stundu summu, varat izmantot summas funkciju. Atlasiet šūnu, kurā vēlaties parādīt rezultātu, un ierakstīt formulu “= summa (a1: a3)”, aizstājot “a1: a3” ar šūnu intervālu, kas satur to stundu vērtības, kuras vēlaties pievienot.

4. solis: rezultātu formatēšana

Pēc aprēķina veikšanas ir svarīgi formatēt rezultāta šūnu, lai pareizi parādītu vērtību. Atlasiet šūnu ar rezultātu un labo noklikšķiniet. Pēc tam izvēlieties opciju “Format šūnas” un atlasiet kategoriju “Hour”.

5. solis: citas operācijas ar stundām

Excel ļauj arī mums veikt citas operācijas ar stundām, piemēram, atņemšanu, reizināšanu un dalīšanu. Lai atņemtu stundas, izmantojiet funkciju atņemt. Lai reizinātu stundas ar skaitli, izmantojiet reizināšanas funkciju. Un, lai dalītu stundas ar numuru, izmantojiet dalīšanas funkciju.

Tagad, kad jūs zināt, kā aprēķināt stundas Excel, izmantojiet šo funkcionalitāti, lai atvieglotu jūsu datu un datu analīzi. Excel ir spēcīgs rīks, un jūsu funkciju apgūšana var dot daudz priekšrocību jūsu ikdienas dzīvē.