Kā uzlikt virvi uz ģitāras

Kā ievietot virvi uz ģitāras

Ja esat iesācējs mūzikas pasaulē un mācāties spēlēt ģitāru, viena no būtiskajām prasmēm, kas jums jāapgūst, ir virkņu maiņa. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā uzlikt virvi uz ģitāras.

1. solis: izvēlieties pareizās stīgas

Pirms sākat mainīt ģitāras virknes, ir svarīgi izvēlēties sava instrumenta pareizās virknes. Ir dažādi virkņu veidi, piemēram, neilons un tērauds, un katrs no tiem rada atšķirīgu skaņu. Pārbaudiet ģitāras ieteikto virvju tipu un iegūstiet pareizās stīgas.

2. solis: noņemiet vecās stīgas

Lai ievietotu jaunas stīgas uz ģitāras, vispirms jānoņem vecās virknes. Izmantojiet virvju griezēju vai knaibles, lai sagrieztu virknes netālu no Tarraxes. Pēc tam atlociet stīgas no tilta tapām un pilnībā noņemiet tās.

3. solis: Notīriet ģitāru

Pirms jaunās virknes ielikšanas izmantojiet iespēju tīrīt ģitāru. Izmantojiet mīkstu un nedaudz samitrinātu audumu, lai no ģitāras un skalas noņemtu putekļus un netīrumus. Tas palīdzēs saglabāt instrumentu labā stāvoklī.

4. solis: ielieciet jaunās stīgas

Tagad ir pienācis laiks ievietot jaunās virknes uz ģitāras. Sāciet ar vissmagāko virvi (biezāku virvi) un ievietojiet to tilta tapas caurumā. Pavelciet virvi līdz stingrai, bet ne pārāk stingri. Pēc tam ievietojiet otro virves galu attiecīgajā Tarraxa un apgriezieties, lai to labotu.

Atkārtojiet šo procesu citās virknēs, vienmēr ievērojot visnopietnākās virknes secību. Pārliecinieties, vai stīgas ir labi izstieptas un noregulētas.

5. solis: noregulējot stīgas

Pēc visu stīgu novietošanas uz ģitāras ir pienācis laiks tās noskaņot. Izmantojiet elektronisko uztvērēja vai uztvērēja lietojumprogrammu, lai pielāgotu katras virves noregulēšanu. Pagrieziet tarraxes lēnām, līdz virknes ir noregulētas.

Atcerieties, ka jaunas virknes var aizņemt laiku, lai stabilizētu un saglabātu noregulēšanu. Tāpēc ir normāli, ka jums pirmajās dienās ir nepieciešams biežāk noregulēt ģitāru.

Papildu padomi

Šeit ir daži papildu padomi, kas palīdzēs mainīt ģitāras virknes:

  • Izmantojiet virvju griezēju vai knaibles, lai atvieglotu veco stīgu griešanu.
  • Izvairieties no vecajām stīgām atstāt vaļēju uz grīdas, jo tās var izraisīt negadījumus.
  • Ja jums nav pieredzes ģitāras stīgu maiņa, apsveriet iespēju lūgt profesionālu vai pieredzējušāku draugu.

Tagad, kad jūs zināt, kā virzīt ģitāru, praktizēt un izbaudīt jaunus akordus un dziesmas. Atcerieties, ka regulāra virvju apmaiņa ir svarīga, lai saglabātu ģitāras skaņas kvalitāti. Jautri spēlēt!