Kā rūpēties par zamioculca augu

Kā rūpēties par zamioculca augu

Zamioculca, kas pazīstama arī kā Zamioculca Zamiifolia augs, ir Āfrikas izcelsmes augs, kas ir kļuvis ļoti populārs kā interjera augs tā izturības un skaistuma dēļ. Šajā rakstā mēs parādīsim, kā pareizi rūpēties par šo augu, lai tas ilgu laiku būtu vesels un skaists.

1. Gaisma

Zamioculca ir augs, kas labi pielāgojas dažādiem gaismas līmeņiem, bet dod priekšroku vietām ar netiešu gaismu. Izvairieties no tā pakļaušanas tieši saulei, jo tas var sadedzināt jūsu lapas. Ievietojiet to blakus logam, bet pārliecinieties, vai tas nesaņem tiešus saules starus.

2. Laistīšana

Zamioculca ir augs, kuram patīk nedaudz mitra augsne, bet nepanes lieko ūdeni. Sasmērējiet to tikai tad, kad augsne ir sausa uz virsmas. Izvairieties no zemes mērcēšanas, jo tas var izraisīt sakņu puvi. Labāk ir laistīt mazāk nekā pārmērīga laistīšana.

3. Temperatūra

Zamioculca ir augs, kas labi pielāgojas dažādām temperatūrām, bet dod priekšroku videi ar temperatūru no 18 ° C līdz 24 ° C. Izvairieties no tā pakļaušanas ekstrēmai temperatūrai, piemēram, aukstam gaisam vai intensīvām karstuma ķēdēm.

4. Apaugļošana

Zamioculca neprasa biežu apaugļošanu. Iekārtas mēslošanu ik pēc 3 mēnešiem var apaugļot ar līdzsvarotu šķidru mēslojumu, ievērojot ražotāja instrukcijas. Izvairieties no pārmērīga mēslojuma, jo tas var izraisīt sāļu uzkrāšanos augsnē.

5. Atzarošana

Zamioculca neprasa biežu atzarošanu. Tomēr, ja vēlaties kontrolēt auga izmēru vai noņemt sausas lapas, varat veikt vieglu atzarošanu. Izmantojiet tīras un asas šķēres, lai izvairītos no auga bojājumiem.

6. Kaitēkļi un slimības

Zamioculca ir augu izturīgs pret kaitēkļiem un slimībām, bet kočonles un ērces to var ietekmēt. Regulāri pārbaudiet lapas, meklējot invāzijas signālus un, ja nepieciešams, apstrādājiet augu ar piemērotu insekticīdu.

7. Izplatīšanās

Zamioculca var pavairot, sadalot salipumus vai lapas. Lai izplatītos pēc dalīšanas, noņemiet augu no trauka un atdaliet salipumus, pārliecinoties, ka katram ir saknes un lapas. Lai izplatītos, sagriežot, sagrieziet veselīgu augu lapu un iestādiet to uz piemērota pamatnes.

Secinājums

Zamioculca ir vieglas audzēšanas un zemas uzturēšanas augs, kas ir lielisks risinājums tiem, kas vēlas augus mājās vai birojā. Sekojot šiem aprūpes padomiem, jūs varat ilgu laiku baudīt šī auga skaistumu. Atcerieties ievērot savas zamioculca individuālās vajadzības un pēc vajadzības pielāgot aprūpi.