Kā rūpēties par San Jorge zobenu

Kā rūpēties par Svētā Džordža zobenu

Svētā Džordža zobens, kas pazīstams arī kā Bárbara zobens, ir ļoti populārs augs tā skaistuma un pretestības dēļ. Sākotnēji no Āfrikas tā ir pazīstama ar garajām, stingrajām lapām, kas atgādina zobenus. Papildus tam, ka ir dekoratīvs augs, Svētā Džordža zobens tiek uzskatīts arī par aizsardzības augu, kas spēj atbrīvot negatīvas enerģijas.

1. Atrašanās vieta un apgaismojums

Svētā Džordža zobens ir augs, kas labi pielāgojas dažādiem apgaismojuma apstākļiem un var kultivēt gan iekšējā, gan ārējā vidē. Tomēr viņa dod priekšroku vietām ar labu gaismu, bet bez tiešas saules iedarbības. Tāpēc izvēlieties vietu, kas saņem netiešu gaismu vai pusi ēnas, lai kultivētu jūsu Svētā Georga zobenu.

2. Laistīšana

Svētā Džordža zobens ir augs, kam nav nepieciešams daudz ūdens, būt izturīgam pret sausumu. Tāpēc izvairieties no liekā laistīšanas, lai neietu zeme. Pagaidiet, līdz augsnes virspusējais slānis ir sauss, pirms atkal laistīt. Ziemā vēl vairāk samaziniet apūdeņošanas biežumu, jo augs nonāk nejutības periodā.

3. Apaugļošana

Svētā Džordža zobenam nav nepieciešama bieža apaugļošana. Gada apaugļošana agrā pavasarī ir pietiekama, lai nodrošinātu barības vielas, kas vajadzīgas jūsu veselīgai attīstībai. Izmantojiet organisko mēslojumu vai īpašu mēslojumu dekoratīvajām rūpnīcām, ievērojot ražotāja instrukcijas.

4. Atzarošana

Svētā Džordža zobenam nav nepieciešama bieža atzarošana, taču ieteicams noņemt žāvētas vai bojātas lapas, lai augs būtu veselīgs un estētiski patīkams. Izmantojiet tīras un asas atzarošanas šķēres, lai izvairītos no auga ievainojumiem.

5. Izplatīšanās

Svētā Džordža zobenu var izplatīt caur Klipu dalījumu vai ar griešanu. Lai sadalītu salipumus, noņemiet augu no trauka vai zemes, sadaliet salipumus mazākās daļās, pārliecinoties, ka katrai partijai ir saknes un lapas un pārstādot atsevišķus traukus. Lai pavairotu griešanu, sagrieziet veselīgu augu lapu, ļaujiet tai dažas dienas nožūt un iestādīt mitrā pamatnē, līdz saknes attīstās.

Secinājums

Svētā Džordža zobens ir vieglas audzēšanas un zemas uzturēšanas augs, kas ir lielisks risinājums tiem, kas vēlas mājās vai dārzā iegūt zaļo pieskārienu. Pēc šiem pamata aprūpes padomiem jūs varat izbaudīt skaistumu un aizsardzību, ko šī auga piedāvā.