Kā rūpēties par saulespuķēm

Kā rūpēties par saulespuķēm

Saulespuķes ir skaisti un dinamiski ziedi, kas var radīt prieku un skaistumu jebkurā dārzā. Ja jūs domājat par saulespuķu audzēšanu mājās, ir svarīgi zināt, kā pareizi par viņiem rūpēties, lai nodrošinātu, ka tās kļūst veselīgas un spēcīgas. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem būtiskiem padomiem, kā rūpēties par saulespuķēm.

Saulespuķu sēklu izvēle

Pirms sākat audzēt saulespuķes, ir svarīgi izvēlēties pareizās sēklas. Meklējiet labas kvalitātes saulespuķu sēklas specialitātes vai tiešsaistes veikalos. Pārliecinieties, ka izvēlaties dažādību, kas ir piemērota sava reģiona klimatam.

Augsnes sagatavošana

Saulespuķes dod priekšroku labi novietotām augsnēm, kas bagātas ar organiskām vielām. Pirms sēklu stādīšanas sagatavojiet augsni, noņemot visas nezāles un pievienojot organisko savienojumu. Pārliecinieties, ka augsne ir pietiekami vaļīga, lai varētu augt saknei.

Sēklu stādīšana

Stādiet saulespuķu sēklas saulainā vietā ar vismaz 6 stundu tiešiem saules stariem dienā. Izveidojiet caurumu zemē apmēram 2,5 cm dziļumā un katrā caurumā ievietojiet sēklu. Pārklājiet sēklas ar vaļēju augsni un viegli sasmērējiet.

Rūpējoties par saulespuķēm

Lai nodrošinātu veselīgu Giorsolo augšanu, ir svarīgi par tiem rūpēties. Šeit ir daži svarīgi padomi:

  • Regulāri drizzle, saglabājot augsni mitru, bet nav iemērc.
  • Noņemiet nezāles, kas var konkurēt par barības vielām un ūdeni.
  • Aizsargājiet spēcīgas vēja saulespuķes, ja nepieciešams, izmantojot pāļus.
  • Mēslot saulespuķes ik pēc divām nedēļām ar līdzsvarotu mēslojumu.
  • Uzraugiet saulespuķes, meklējot kaitēkļus un slimības, un vajadzības gadījumā veiciet pienācīgus pasākumus.
  • Saulespuķu ražas novākšana

    Saulespuķes ir gatavas novākšanai, kad ziedlapiņas sāk nokalst un sēklas ir nobriedušas. Sagrieziet kātu apmēram 10 cm zem zieda un pakariet otrādi sausā, gaisīgā vietā, lai nožūtu. Pēc tam, kad sēklas ir pilnīgi sausas, varat tās noņemt patēriņam vai jaunu saulespuķu stādīšanai.

    Tagad, kad jūs zināt, kā rūpēties par saulespuķēm, jūs esat gatavs sākt kultivēt šos satriecošos ziedus savā dārzā. Sekojiet iepriekšminētajiem padomiem un izbaudiet jūsu mājās saulespuķu skaistumu un šarmu.