Kā samazināt matu frizzu

Kā samazināt matu frizz

Frizz ir izplatīta problēma, ar kuru daudzi cilvēki saskaras, kad rūpējas par viņu matiem. Izvilkti un nekontrolēti virzieni var būt nomākti un grūti tikt galā. Par laimi, ir vairāki veidi, kā samazināt frizu un iegūt mīkstākus un kontrolētākus matus. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus padomus un trikus, lai palīdzētu apkarot Frizz un sasniegt veselīgākus matus.

1. Hidratācija ir fundamentāla

Viens no galvenajiem Frizz iemesliem ir atbilstošas ​​hidratācijas trūkums. Noteikti izmantojiet mitrinošus un barojošus matu produktus. Meklējiet šampūnus un kondicionierus, kas satur tādas sastāvdaļas kā argana eļļa, šī sviesta vai kokosriekstu eļļa, kas palīdz mitrināt un mīkstināt matus.

2. Izvairieties no pārmērīgas siltuma izmantošanas

Pārmērīga siltuma instrumentu, piemēram, žāvētāju, plakanā dzelzs un babyliss, lietošana var sabojāt matus un izraisīt Frizz. Mēģiniet ierobežot šo rīku izmantošanu, un, kad tie ir jāizmanto, pirms bojājuma samazināšanas pirms tam pirms bojājumiem uzklājiet termisko aizsargu.

3. Izmantojiet anti-frizz produktus

Tirgū ir pieejami daudzi produkti, kas ir īpaši izstrādāti, lai apkarotu Frizz. Meklējiet anti-frizz smaržas, krēmus vai aerosolus un uzklājiet uz mitriem vai sausiem vadiem, lai palīdzētu kontrolēt frizz visas dienas garumā.

4. Neaizmirstiet kondicionieri

Kondicionieris ir lielisks sabiedrotais cīņā pret Frizz. Šāda veida kondicionieri tiek uzklāti vados pēc mazgāšanas, un tas nav nepieciešams izskalot. Tas palīdz aizzīmogot matu kutikulu, saglabājot hidratāciju un izvairoties no frizz.

5. Izvairieties no sausu matu ķemmēšanas

Sausu matu ķemmēšana var izraisīt berzi un palielināt frizi. Izvēlieties ķemmēt vadus, kamēr joprojām ir mitrs, izmantojot plašu zobu ķemmi vai dabīgu saru suku. Tas palīdzēs notvert matus, neradot bojājumus vai frizz.

6. Regulāri veiciet dziļas mitrināšanas

Papildus ikdienas aprūpei ir svarīgi regulāri hidratēties, lai mati būtu veseli un hidratēti. Izmantojiet matu maskas vai barojošas eļļas reizi nedēļā, lai matiem piešķirtu papildu mitrinošu stimulu.

7. Izvairieties no rupjiem audumiem

rupji audumi, piemēram, kokvilnas dvieļi, var izraisīt berzi un palielināt frizz. Izžāvējot matus, izvēlieties mīkstu kokvilnu t -kreklu vai mikrošķiedras dvieli, kas ir mīkstāks un laipns pret šķipsnām.

8. Aizsargājiet matus naktī

Kamēr mēs gulējam, berze ar spilvenu var izraisīt Frizz. Lai no tā izvairītos, mēģiniet gulēt ar zīda spilvendrānu vai izmantot satīna vāciņu, lai naktī aizsargātu matus.

9. Saglabājiet veselīgu uzturu

Matu veselība ir tieši saistīta ar mūsu uzturu. Noteikti patērējiet sabalansētu uzturu, bagāts ar vitamīniem un minerālvielām, kas ir būtiskas matu veselībai. Pārtika, piemēram, zivis, valrieksti, olas un zaļie dārzeņi, ir lieliski piemēroti matiem veselīgu un samazinātu frizzu.

10. Konsultējieties ar profesionāli

Ja jūs cīnāties ar Frizz un nevarat atrast efektīvu risinājumu, vienmēr ir laba ideja konsultēties ar profesionālu frizieri. Viņi varēs novērtēt jūsu matus un ieteikt konkrētus produktus un ārstēšanas veidus jūsu matu un vajadzībām.

Sekojot šiem padomiem, jūs atradīsities pareizajā trasē, lai samazinātu matu šķipsnu un iegūtu mīkstākas un kontrolētākas šķipsnas. Atcerieties, ka katrs cilvēks ir unikāls, un var būt nepieciešams izmēģināt dažādus produktus un paņēmienus, lai atrastu to, kas jums vislabāk der. Nepadodies un turpini rūpēties par matiem ar mīlestību!