Kā likt mazulim gulēt minūtē

Kā likt mazulim gulēt minūtē

Vecākiem var būt ārkārtīgi izaicinošs mazulis, kas nav gulējis. Tomēr ir daži paņēmieni, kas var palīdzēt nomierināt bērnu un likt viņam gulēt tikai minūtes laikā. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus no šiem efektīvajiem paņēmieniem.

1. Izveidojiet miega rutīnu

Konsekventa miega rutīna ir būtiska, lai palīdzētu mazulim atpūsties un sagatavoties gulēt. Izveidojiet rutīnu, kas ietver nomierinošas aktivitātes, piemēram, siltu vannu, mīkstu masāžu un klusu stāstu. Atkārtojiet šo rutīnu katru vakaru, lai mazulis šīs aktivitātes saista ar miegu.

2. Izveidojiet klusu vidi

Klusa un ērta vide ir kritiska, lai palīdzētu mazulim ātri aizmigt. Pārliecinieties, ka istaba ir tumša, klusa un patīkamā temperatūrā. Izmantojiet aptumšošanas aizkarus, lai bloķētu ārējo gaismu un gludu baltu troksni, lai izslāptu nevēlamas skaņas.

3. Izmantojiet relaksācijas paņēmienus

Ir vairākas relaksācijas metodes, kas var palīdzēt mazulim ātrāk aizmigt. Mēģiniet maigi pagriezt bērnu rokās, veikt kustības vai izmantot automātisku līdzsvaru. Turklāt mākslīgā dzemdes skaņa, piemēram, balta troksnis vai maiga mūzika, var būt mierinoša mazulim.

4. Piedāvājiet fizisko komfortu

Pārliecinieties, ka mazulim ir fiziski ērti. Pārliecinieties, ka autiņš ir tīrs un sauss, un ka mazulis ir pareizi ģērbies istabas temperatūrā. Turklāt piedāvājiet pārejas objektu, piemēram, mīkstu segu vai plīša mājdzīvnieku, lai mazulis justos drošs un mierināts.

5. Izvairieties no pārmērīgas stimulācijas

Izvairieties no mazuļa stimulēšanas pirms gulētiešanas. Samaziniet gaismas, trokšņa un stimulējošo darbību daudzumu minūtēs pirms miega. Tas palīdzēs mazulim atpūsties un sagatavoties gulēt.

Secinājums

Lai gan nav burvju formulas, kas mazulim gulētu minūtē, sekojot šīm metodēm, var palīdzēt nomierināt bērnu un atvieglot miegu. Atcerieties, ka katrs mazulis ir unikāls un var atšķirīgi reaģēt uz šīm metodēm. Izmēģiniet dažādas pieejas un atrodiet to, kas vislabāk darbojas jūsu mazulim.