Ko nozīmē ardievas

Ko nozīmē ardievas?

Ardievas ir angļu vārds, kas nozīmē “atvadīties” vai “bye”. Tā ir izteiksme, ko parasti izmanto, lai atvadītos kādam, kad nav gaidāms, ka tas to atkal redzēs īsā laikā.

Vārda atvadīšanās izcelsme

Vārds ardievas cēlies no vecās angļu valodas izteiksmes “Dievs būt kopā ar tevi”, kas nozīmē “Dievs būt ar tevi”. Laika gaitā šī izpausme tika saīsināta līdz “dievam, lai jūs” un vēlāk “uz” atvadīties “.

Kā izmantot ardievas

Ardievas ir ļoti izplatīts vārds, un to var izmantot dažādās situācijās. Tas ir pieklājīgs un formāls veids, kā kādam atvadīties. Var izmantot gan personīgajā, gan profesionālajā kontekstā.

Papildus tam, ka tiek izmantots kā atvadīšanās, ardievas var izmantot arī sarunas beigām vai tālruņa zvana pabeigšanai.

Frāžu piemēri ar atvadāmu

1. “Bija lieliski redzēt tevi. Ardievas!” (Bija lieliski jūs redzēt. Ardievu!)

2. “Man tagad jāiet. Ardievas!” (Man tagad jāiet. Uz redzēšanos!)

3. “Paldies par jūsu palīdzību. Ardievas!” (Paldies par jūsu palīdzību. Ardievu!)

Ziņkārības par atvadāmu

– Goodbye ir viens no pazīstamākajiem un visvairāk izmantotajiem vārdiem visā pasaulē, pateicoties angļu valodas ietekmei.

– dažās valstīs, piemēram, Apvienotajā Karalistē, ir ierasts izmantot izteicienu “uzmundrināt” kā neformālu veidu, kā atvadīties.

– dažādās valodās, piemēram, “adiós” spāņu valodā, ir vairākas vārda atvadīšanās, piemēram, “adiós”, “au revair” franču valodā un “ciao” itāļu valodā.

Secinājums

Ardievas ir angļu vārds, kas nozīmē “atvadīties” vai “bye”. Tā ir izteiksme, ko parasti izmanto, lai kādam atvadītos. Tagad, kad jūs zināt nozīmi un to, kā izmantot ardievas, varat to izmantot savās angļu sarunās.