Kā identificēt dimantu

Kā identificēt dimantu

Dimanti ir viens no vērtīgākajiem un vēlamākajiem dārgakmeņiem pasaulē. Tā skaistums un retums padara to par viltošanas un atdarināšanas mērķi. Tāpēc ir svarīgi zināt, kā noteikt autentisku dimantu. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim ar dažiem padomiem un paņēmieniem, kas jums palīdzēs šajā uzdevumā.

Dimanta īpašības

Pirms mēs sākam runāt par to, kā identificēt dimantu, ir svarīgi zināt dažas tā īpašības:

  • Cietība: Dimants ir vissmagākā viela, kas atrodama dabā. Tas nozīmē, ka to nevar saskrāpēt ar citu materiālu, izņemot citu dimantu.
  • Shine: dimantiem ir intensīvs un unikāls spīdums, kas pazīstams kā “uguns mirdzums”. Šis spīdums ir rezultāts tam, kā gaisma tiek atstarota un refrakcija akmens iekšpusē.
  • caurspīdīgums: autentiski dimanti ir caurspīdīgi un ļauj gaismai iziet cauri. Tomēr ir dimanti ar atšķirīgu caurspīdīguma pakāpi, sākot no pilnīgi caurspīdīgiem līdz visnepieredzamākajam.
  • tiesa: Dimanta griezums ir atbildīgs par tā spilgtuma un skaistuma maksimizēšanu. Aku griezuma dimantam būs simetriskas šķautnes un ideālas proporcijas.

Dimanta identificēšanas paņēmieni

Tagad, kad jūs zināt dažas dimanta īpašības, iepazīstināsim ar dažiem paņēmieniem, kas var palīdzēt noteikt, vai akmens patiešām ir dimants:

1. Riska pārbaude

Kā minēts iepriekš, dimants ir vissmagākā viela, kas atrodama dabā. Tāpēc viens veids, kā identificēt dimantu, ir mēģināt saskrāpēt stikla virsmu ar attiecīgo akmeni. Ja akmens var saskrāpēt stiklu, tas, iespējams, ir dimants.

2. Caurspīdīguma tests

Autentiski dimanti ir caurspīdīgi un ļauj gaismai iziet cauri. Lai veiktu šo testu, uz papīra ievietojiet attiecīgo akmeni ar iespiestiem burtiem. Ja jūs varat izlasīt burtus caur akmeni, tas ir labs norāde, ka tas ir dimants.

3. Spilgtuma tests

Dimantiem ir intensīva un unikāla spīdums. Lai pārbaudītu akmens spīdumu, turiet to zem gaismas avota un ņemiet vērā, kā gaisma tiek atstarota un refrakcija tā iekšpusē. Ja akmenim ir intensīvs un krāsains mirdzums, tas, iespējams, ir dimants.

4. Izgriezta pārbaude

Dimanta griešana ir atbildīga par tā spilgtuma un skaistuma maksimizēšanu. Akas griezuma dimantam būs simetriskas šķautnes un ideālas proporcijas. Ievērojiet attiecīgo akmens griezumu un pārliecinieties, ka tam ir raksturīgs autentisku dimantu griešanas modelis.

Secinājums

Autentiska dimanta identificēšana var būt izaicinājums, taču ar pareizajām metodēm un nelielām zināšanām jūs varat veikt precīzāku novērtējumu. Atcerieties, ka, ja rodas šaubas, vienmēr ieteicams meklēt gemoloģijas speciālistu, lai veiktu detalizētāku analīzi.