Kā sākt pārskatu

Kā sākt pārskatu

Pārskata rakstīšana var šķist izaicinošs uzdevums, taču ar dažiem padomiem un vadlīnijām jūs varat sākt efektīvi un aizrautīgi rakstīt pārskatu. Šajā rakstā mēs soli pa solim izpētīsim, kā profesionāli un interesantā veidā sākt pārskatu.

Kas ir pārskats?

Pirms mēs sākam, ir svarīgi saprast, kas ir pārskats. Pārskats ir teksta veids, kas analizē un novērtē darbu, neatkarīgi no tā, vai tā ir grāmata, filma, spēle, izstāde, cita starpā. Tam ir galvenais mērķis, lai informētu un vadītu lasītāju par attiecīgā darba kvalitāti un īpašībām.

1. solis: zināt darbu

Pirms sākat pārskatīt, ir svarīgi zināt darbu, kas tiks labi analizēts. Izlasiet grāmatu, skatieties filmu vai uzmanīgi apmeklējiet izstādi, atzīmējot punktus, kas piesaistīja jūsu uzmanību.

2. solis: veiciet ievadu

Ievads ir pārskata sākotnējā daļa, kurā jūs iepazīstināt ar darbu un autoru. Izmantojiet rindkopu, lai kontekstualizētu lasītāju par darba tēmu un mērķi, kā arī sniegtu pamatinformāciju par autoru, piemēram, to veidošanos un citus atbilstošus darbus.

3. solis: aprakstiet darba struktūru

Pēc ieviešanas ir svarīgi aprakstīt darba struktūru. Ja tā ir grāmata, piemēram, norādiet nodaļu skaitu, dalījumu daļās, ja ir ilustrācijas, cita cita attiecīgā informācija. Tas palīdz lasītājam saprast, kā darbs tiek organizēts.

4. solis: analizēt galvenos aspektus

Tagad ir pienācis laiks analizēt galvenos darba aspektus. Koncentrējieties uz elementiem, kas jums izcēlās, piemēram, stāstījums, rakstzīmes, izmantotā valoda, cita starpā nodotais ziņojums. Izmantojiet konkrētus darba piemērus, lai atbalstītu jūsu analīzes.

5. solis: uzrādiet savu viedokli

Pēc galveno aspektu analīzes ir svarīgi iepazīstināt ar savu viedokli par darbu. Esiet godīgs un balstīts uz savu kritiku un komplimentiem. Atcerieties, ka pārskats ir personīga analīze, taču tai jābūt balstītai uz pamatotiem argumentiem.

6. solis: secinājums

Pārskata noslēgumā izveidojiet apkopotos galvenos punktus un pastipriniet savu viedokli par darbu. Esiet skaidrs un objektīvs, atstājot lasītāju skaidru priekšstatu par to, ko sagaidīt, ja nolemjat lasīt, skatīties vai apmeklēt attiecīgo darbu.

Tagad, kad jūs zināt, kā sākt pārskatu, ir pienācis laiks izmantot šos padomus praksē. Atcerieties, ka prakse noved pie pilnības, tāpēc nepadodieties, ja jūsu pirmās atsauksmes nav tieši tādas, kā jūs vēlētos. Ar laiku un pieredzi jūs kļūsit par arvien labāku recenzentu.