Kā notīrīt piezīmju grāmatiņu

Kā notīrīt piezīmju grāmatiņu

Piezīmju turēšana ir būtiska, lai nodrošinātu tā pareizu darbību un pagarinātu tā lietderīgās lietošanas laiku. Putekļi, netīrumi un pat pirkstu zīmes var pasliktināt ierīces veiktspēju. Šajā rakstā mēs jums parādīsim dažus padomus, kā pareizi notīrīt piezīmjdatoru.

1. Izslēdziet piezīmju grāmatiņu

Pirms sākat tīrīšanu, pārliecinieties, ka esat pilnībā izslēdzis piezīmjdatoru un atvienojiet strāvas vadu. Tas procesa laikā izvairīsies no jebkāda elektriskā šoka riska.

2. Notīriet ārpusi

Izmantojiet mīkstu un nedaudz samitrinātu audumu ar ūdeni vai īpašu tīrīšanas šķīdumu elektronikai. Nododiet audumu maigi virs piezīmjdatora virsmas, noņemot visus netīrumus vai traipus. Izvairieties no agresīvu ķīmisku vielu, piemēram, alkohola vai acetona, izmantošanas, jo tās var sabojāt ierīces apdari.

3. Notīriet tastatūru

Tastatūra ir viena no uzkrātākajām detaļu netīrumiem piezīmjdatorā. Izmantojiet saspiesta gaisa kannu, lai noņemtu putekļus starp taustiņiem. Pēc tam samitriniet mīkstu audumu ar ūdeni vai tīrīšanas šķīdumu un viegli pārvariet atslēgas. Izvairieties no šķidrumu ieliešanas tieši uz tastatūras.

4. Notīriet ekrānu

Piezīmju ekrāns var uzkrāt pirkstu, putekļus un citus netīrumus. Ekrāna tīrīšanai izmantojiet mikrošķiedras audumu vai mīkstu flaneli. Ja nepieciešams, viegli samitriniet audumu ar ūdeni vai īpašu tīrīšanas šķīdumu elektronisko ierīču ekrāniem.

5. Notīriet ieejas un gaisa izejas

Piezīmes gaisa ieplūdes un izejas ir būtiskas, lai saglabātu pareizās ierīces iekšējo temperatūru. Izmantojiet saspiesta gaisa kannu, lai noņemtu šajos apgabalos uzkrātos putekļus un netīrumus. Tas palīdzēs izvairīties no piezīmju grāmatiņas pārkaršanas.

6. Notīriet savienotājus

Piezīmju savienotāji, piemēram, USB un HDMI porti, laika gaitā var uzkrāt arī netīrumus. Lai notīrītu šīs vietas, izmantojiet nedaudz samitrinātu kokvilnas tamponu ar izopropilspirtu. Pirms tīrīšanas pārliecinieties, ka piezīmju grāmatiņa ir izslēgta un atvienota no jaudas.

7. Saglabājiet piezīmju grāmatiņu pareizajā vietā

Papildus regulārai tīrīšanai ir svarīgi noturēt piezīmju grāmatiņu piemērotā vietā, prom no putekļiem, mitruma un pārmērīgas karstuma. Izmantojiet aizsargājošus apvalkus un izvairieties no piezīmju grāmatiņas, kas pakļauta ļoti netīrai vai īpaši temperatūrai.

Sekojot šiem padomiem, jūs varēsit saglabāt savu piezīmju grāmatiņu tīru un labā stāvoklī ilgāk. Atcerieties regulāri tīrīt atbilstoši ierīces vajadzībām un lietošanai.