Kā tīrīt dīvānu

Kā tīrīt dīvānu: padomi un triki, kā vienmēr saglabāt to tīru un smirdošu

Tīras, smirdoša dīvāna ir būtiska, lai māju uzturētu mājīgu un bez netīrumiem. Tomēr daudziem cilvēkiem ir jautājumi par labāko veidu, kā veikt šo tīrīšanu. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem padomiem un trikiem, lai jūs padarītu savu dīvānu nevainojamu. Pārbaudiet to!

1. Nosakiet sava dīvāna auduma veidu

Pirms sākat tīrīšanu, ir svarīgi noteikt sava dīvāna auduma veidu. Tas notiek tāpēc, ka katram materiālam nepieciešama īpaša aprūpe. Dažus audus var mazgāt ar ūdeni, bet citiem ir nepieciešami īpaši produkti vai pat profesionāļa pieņemšana darbā. Pārbaudiet dīvāna etiķetes vai skatiet šo informāciju.

2. Noņemiet putekļus un cietos atkritumus

Pirmais solis dīvāna tīrīšanai ir putekļu un cieto atkritumu noņemšana. Izmantojiet sukas sprauslas putekļsūcēju, lai tiecētu visu dīvāna virsmu, ieskaitot plaisas un stūrus. Ja ir cietie atkritumi, piemēram, pārtikas drupatas, izmantojiet mīkstu suku, lai tos noņemtu.

3. Veiciet virsmas tīrīšanu

Pēc putekļu un cieto atkritumu noņemšanas ir pienācis laiks veikt virsmas tīrīšanu. Sajauciet siltu ūdeni ar neitrālu mazgāšanas līdzekli un nedaudz baltu etiķi. Šajā šķīdumā samitriniet tīru audumu un viegli pāriet virs dīvāna, veicot apļveida kustības. Izvairieties no auduma satricināšanas, lai to nesabojātu.

4. Noņemiet traipus un smakas

Ja jūsu dīvānam ir nepatīkamas vietas vai smakas, ir daži mājas risinājumi, kas var palīdzēt. Piemēram, tauku traipu, piemēram, uz skartajām zonām varat uzklāt nedaudz cepamā soda un ļaut tam rīkoties dažas minūtes. Pēc tam noņemiet cepamo sodu ar mitru drānu. Smaržām baltā etiķa ūdens maisījums var būt efektīvs. Izsmidziniet šķīdumu uz dīvāna un ļaujiet tam dabiski nožūt.

5. Aizsargāt dīvānu

Pēc tīrīšanas ir svarīgi aizsargāt dīvānu, lai neļautu tā ātri izslīdēt. Jūs varat izmantot aizsargājošus apvalkus vai pat uzklāt noteiktu audu hidroizolāciju. Šie produkti palīdz atvairīt šķidrumus un atvieglot gaismas netīrumu noņemšanu.

Secinājums

Dīvāna tīrīšana var šķist grūts uzdevums, taču ar pareizajiem padomiem jūs vienmēr varat padarīt to tīru un smaržot. Atcerieties noteikt dīvāna auduma veidu, noņemt putekļus un cietos atkritumus, uzkopt virsmas, noņemt plankumus un smakas un aizsargāt dīvānu, lai izvairītos no jauniem netīrumiem. Ar šo aprūpi jūsu dīvāns vienmēr būs nevainojams un gatavs saņemt apmeklējumus!