Kā nogalināt tapuru

Kā nogalināt tapuru

Tapurus ir mazi kukaiņi, kurus var atrast dažādās vietās, piemēram, dārzos, pagalmos un pat telpās. Ir zināms, ka tie rada diskomfortu un kairinājumu, it īpaši, reizinot lielos daudzumos. Ja jums ir darīšana ar Tapurus invāziju un vēlaties no tām atbrīvoties, šis raksts palīdzēs jums ar dažiem efektīviem padomiem.

Tapurus

identificēšana

Pirms sākat cīnīties ar tapuru, ir svarīgi zināt, kā tos pareizi identificēt. Tapurus ir mazi brūni vai melni kukaiņi, apmēram 1 līdz 2 milimetru gari. Viņiem ir ovāla korpuss, un viņi ir zināms, ka tie ātri pārvietojas.

Kāpēc Tapurus nevēlas?

Tapurus uzskata par pilsētu kaitēkļiem, jo ​​tie var izraisīt vairākas problēmas. Papildus tam, ka tie ir neērti, tie var izraisīt ādas kairinājumu, it īpaši, ja tie nonāk saskarē ar jutīgām vietām, piemēram, seju un rokām. Turklāt tapurus var arī piesārņot pārtiku un virsmas, pārraidīt baktērijas un citus kaitīgus veselības mikroorganismus.

Kā nogalināt tapurus

Tagad, kad jūs zināt, kā identificēt tapurus un izprast problēmas, ko viņi var radīt, ejam uz padomiem, kā tās efektīvi novērst:

  • tīrīšana un organizācija: uzturiet savu māju tīru un sakārtotu, izvairoties no netīrumu un pārtikas atlieku uzkrāšanās, kas var piesaistīt tapurus.
  • Festers blīvēšana: Pārbaudiet plaisas un caurumus sienās, grīdās un mēbelēs, un izveidojiet pareizu blīvējumu, lai izvairītos no tapura ieejas.
  • Repellentu lietošana: Tapurus ir specifiski repelenti, kurus var izmantot vietās, kur tie parasti parādās, piemēram, grīdlīste un sienas stūri.
  • slazdi: Tapura uztveršanai var izmantot arī mājās gatavotus slazdus. Viena no iespējām ir ievietot ziepju ūdens šķīdumu seklā traukā un atstāt to netālu no invāzijas vietām.
  • Specializēto pakalpojumu pieņemšana darbā: Ja tapurus invāzija nav kontrolēta, ieteicams meklēt palīdzību no kaitēkļu kontroles uzņēmuma.
  • Secinājums

    Tapurusa novēršana var būt izaicinājums, taču, ievērojot iepriekšminētos padomus, jūs atradīsities pareizajā trasē, lai atbrīvotos no šiem nevēlamajiem kukaiņiem. Atcerieties saglabāt tīrīšanu un organizāciju savās mājās, kā arī vajadzības gadījumā izmantot repelentus un slazdus. Ja invāzija saglabājas, nevilcinieties meklēt profesionālu palīdzību. Ar pacietību un neatlaidību jūs varēsit efektīvi novērst tapu.