Kā nelikt svaru grūtniecības laikā

Kā grūtniecības laikā neiztīdīt

Grūtniecība ir īpašs laiks sievietes dzīvē, taču tas var būt arī bažu periods, īpaši attiecībā uz svara pieaugumu. Daudzas sievietes grūtniecības laikā baidās pārāk nobarot, un viņiem ir grūti zaudēt papildu mārciņas pēc dzemdībām. Tomēr ir iespējams iegūt veselīgu grūtniecību un kontrolēt svara pieaugumu. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem padomiem, lai palīdzētu nākamajām māmiņām grūtniecības laikā nepiespiesties.

Sabalansēts ēdiens

Grūtniecības laikā ir būtiska līdzsvarota uzturs. Ir svarīgi patērēt dažādus veselīgus ēdienus, piemēram, augļus, dārzeņus, veselus graudus, liesus olbaltumvielas un piena produktus ar zemu tauku saturu. Izvairieties no pārstrādātiem pārtikas produktiem, bagāti ar cukuru un piesātinātiem taukiem.

Porciju kontrole

Ir normāli grūtniecības laikā justies izsalkušāk, bet tas nenozīmē, ka jums ir jāēd divi cilvēki. Daļu kontrole ir kritiska, lai izvairītos no pārmērīga svara pieauguma. Centieties pagatavot mazākas un biežākas maltītes visas dienas garumā, nevis lielas maltītes.

vingrinājumi

Regulāri vingrinājumi grūtniecības laikā var palīdzēt kontrolēt svara pieaugumu. Pirms fizisko aktivitāšu uzsākšanas konsultējieties ar ārstu un izvēlieties zemas ietekmes vingrinājumus, piemēram, staigāšanu, peldēšanu un jogu grūtniecēm.

Pareiza hidratācija

Veselīgas grūtniecības laikā ir svarīgi dzert pietiekami daudz ūdens. Papildus ķermeņa hidratācijas uzturēšanai ūdens var arī palīdzēt kontrolēt apetīti un izvairīties no pārmērīga kaloriju patēriņa.

  • Izvairieties no kaloriju pārtikas produktiem
  • Izvēlieties veselīgas uzkodas
  • Izvairieties no cukurotiem dzērieniem
  • Meklējiet profesionālu palīdzību

  • Fiziskā aktivitāte
    frekvence
    ilgums

    Sekojot šiem padomiem, ir iespējams iegūt veselīgu grūtniecību un kontrolēt svara pieaugumu. Atcerieties vienmēr konsultēties ar ārstu, lai iegūtu īpašas jūsu lietas vadlīnijas. Izbaudiet šo īpašo brīdi un labi rūpējieties par jums un jūsu mazuli!

    Walk 5 reizes nedēļā 30 minūtes
    peldēšana 3 reizes nedēļā 45 minūtes
    Joga grūtniecēm 2 reizes nedēļā 60 minūtes