Kā pirmo reizi grūtniecību

Kā pirmo reizi grūtniecību

Runājot par seksu, ir svarīgi būt labi informētam un veikt pienācīgus piesardzības pasākumus, lai izvairītos no nevēlamas grūtniecības. Īpaši pirmo reizi ir normāli justies nemierīgi un uztraukties par grūtniecības iestāšanos. Šajā rakstā mēs apspriedīsim dažus pasākumus, kurus varat veikt, lai pirmo reizi izvairītos no grūtniecības.

Izmantojiet kontracepcijas metodes

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā izvairīties no grūtniecības, ir izmantot kontracepcijas metodes. Ir pieejamas vairākas iespējas, piemēram:

  • Kontracepcijas tabletes: tiek lietotas katru dienu un palīdz novērst grūtniecību.
  • Prezervatīvi: tie ir fiziska barjera, kas neļauj spermai iekļūt dzemdē.
  • Diu: tā ir ierīce, kas ievietota dzemdē, kas novērš grūtniecību.

Ir svarīgi konsultēties ar ārstu, lai izvēlētos vispiemērotāko kontracepcijas metodi.

Atveriet sarunu ar savu partneri

Pirms seksa ir svarīgi sarunāties ar savu partneri par grūtniecības iespēju un izmantotajām kontracepcijas metodēm. Ir svarīgi, lai abi būtu vienojušies un justos ērti ar lēmumu.

Izvairieties no seksa bez aizsardzības

Neaizsargāts dzimums ir viens no galvenajiem nevēlamās grūtniecības cēloņiem. Pārliecinieties, ka izmantojat kontracepcijas metodes, kad jums ir sekss, pat pirmo reizi.

Jāapzinās savu menstruālo ciklu

Menstruālā cikla zināšana var palīdzēt izvairīties no grūtniecības. Ir mēneša periodi, kad sieviete ir auglīgāka un tāpēc, visticamāk, iestājas grūtniecība. Izvairieties no seksa šajos periodos vai izmantojiet papildu kontracepcijas metodes, lai palielinātu aizsardzību.

Apsveriet nākamās dienas tablešu variantu

Ja jums bija neaizsargāts dzimumakts vai ja kontracepcijas metode nav izdevusies, nākamajā dienā varat lietot tableti. Pēc dzimumakta šī tablete jāuzņem pēc iespējas ātrāk un var palīdzēt novērst grūtniecību. Tomēr atcerieties, ka tas nav 100% efektīvs, un to nevajadzētu izmantot kā parastu kontracepcijas metodi.

Secinājums

Daudziem cilvēkiem ir izplatīta problēma, lai izvairītos no grūtniecības. Izmantojot kontracepcijas metodes, atklātu sarunu ar partneri, izvairoties no neaizsargāta seksa, zinot menstruālo ciklu un ņemot vērā nākamās dienas tabletes, jūs veicat pasākumus, lai samazinātu nevēlamas grūtniecības risku. Vienmēr atcerieties meklēt medicīnisku padomu, lai jums izvēlētos vispiemērotāko kontracepcijas metodi.