Kā izturēt ātru migrēnu

Kā iziet ātrās migrēnas

Ievads

Migrēna ir stāvoklis, kas ietekmē miljoniem cilvēku visā pasaulē. To raksturo intensīvas un atkārtotas galvassāpes, ko papildina tādi simptomi kā slikta dūša, gaismas jutība un skaņa. Tiem, kas cieš no migrēnas, ir svarīgi atrast veidus, kā ātri mazināt sāpes. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas efektīvas stratēģijas, lai ātri un efektīvi izietu cauri migrēnām.

1. Atpūtieties klusā vidē

Kad migrēna uzbrūk, ir svarīgi atrast klusu un tumšu vidi, lai atpūstos. Izslēdziet gaismas, aizveriet aizkarus un izslēdziet jebkuru trokšņa avotu. Tas palīdzēs samazināt maņu stimulāciju un mazināt sāpes.

2. Uzklājiet aukstas vai karstas kompreses

Aukstas vai karstas kompreses var būt efektīvas migrēnas sāpju mazināšanā. Mēģiniet uz skartās galvas laukuma uzklāt aukstu kompresi vai karstu dvieli. Tas var palīdzēt samazināt iekaisumu un mazināt sāpes.

3. Ņemt karstu dušu

Karsta vanna var palīdzēt atslābināt saspringtos muskuļus un mazināt migrēnas sāpes. Pievienojiet dažus pilienus lavandas ēteriskās eļļas vai piparmētru, lai iegūtu papildu nomierinošu efektu.

4. Izbaudiet relaksācijas paņēmienus

Relaksācijas paņēmieni, piemēram, meditācija, dziļa elpošana un joga, var palīdzēt samazināt migrēnas intensitāti. Rezervējiet dažas minūtes, lai praktizētu šos paņēmienus un ņemiet vērā, kā tās var palīdzēt mazināt sāpes.

5. Izvairieties no pārtikas produktu aktivizēšanas

Daži pārtikas produkti var izraisīt migrēnas dažiem cilvēkiem. Šo pārtikas produktu identificēšana un izvairīšanās var palīdzēt novērst migrēnas epizodes nākotnē. Daži no kopīgiem pārtikas produktiem ietver veci sierus, šokolādi, alkoholu un pārstrādātus pārtikas produktus.

Secinājums

Lai arī migrēnai nav galīgas izārstēšanas, ir vairākas stratēģijas, kas var palīdzēt ātri un efektīvi mazināt sāpes. Izmēģiniet šos padomus un uzziniet, kurš no tiem jums vislabāk der. Atcerieties konsultēties ar ārstu, ja jūsu migrēnas ir biežas vai smagas.