Ko nozīmē zemes gabals

ko nozīmē sižeta vērpšana?

Sižeta vērpjot ir izplatīts elements stāstījumos, neatkarīgi no tā, vai tas ir literārs, kinematogrāfisks vai televīzija. Tas ir negaidīts pavērsiens sižetā, kas pārsteidz un ietekmē auditoriju. Termins “zemes gabals” nāk no angļu valodas, kur “sižets” nozīmē sižetu un “vērpjot” nozīmē vērpjot vai vērpjot.

Kā darbojas sižeta savērpšana?

Sižeta pagrieziens parasti notiek izšķirošajā vēstures brīdī, kad sabiedrība jau ir iesaistīta, un uzskata, ka ir sapratis stāstījuma virzienu. Tomēr zemes gabala vērpjot sagūstīt cerības, atklājot pārsteidzošu informāciju vai pilnībā mainot zemes gabala virzienu.

Labs sižeta vērpjot spēj likt auditorijai šokēt, apšaubot visu, kas līdz šim ir pasniegts. Viņš var atklāt rakstura patieso identitāti, atklāt svarīgu noslēpumu, atmaskot nelieti vai pat pilnībā mainīt stāsta žanru.

Slavenu sižeta līkloču piemēri

Ir vairāki slavenu sižeta līkloču piemēri popkultūrā. Daži no tiem ietver:

  • Sestā jēga : Filmā, kuru režisēja M. Night Shyamalan, galu galā mēs atklājām, ka Brūsa Vilisa spēlē varonis ir miris visu laiku.
  • Troņu spēle : Televīzijas seriāls, kas balstīts uz Džordža R. R. Martina grāmatām, ir pazīstama ar savu ietekmīgajiem sižeta līkločiem, piemēram, galveno varoņu un politisko līkloču nāvi.
  • psihoze : Alfrēda Hičkoka klasiskā filma pārsteidz auditoriju, atklājot, ka slepkava patiesībā ir galvenā varoņa māte.

  • filma/sērija
    zemes gabals Twist

    Šie ir tikai daži piemēri, taču ir daudz citu darbu, kas izcili izmanto zemes gabala līkločus, lai pārsteigtu un aizrautu sabiedrību.

    sestā jēga Galvenais varonis visu laiku ir miris
    Troņu spēle Galveno varoņu un politisko ruļļu galvenā nāve
    psihoze Slepkava ir galvenā varoņa māte