Kā pārbaudīt zeltu

Kā pārbaudīt zeltu

Zelts ir vērtīgs metāls, kuru daudzi cilvēki ir ļoti novērtējuši un vēlami. Tomēr ir svarīgi zināt, vai jūsu zelts ir autentisks vai nē. Ir vairāki veidi, kā pārbaudīt zelta autentiskumu, un šajā emuārā mēs dažus no tiem izpētīsim.

Vizuālais tests

Viens no pirmajiem testiem, ko varat veikt, ir vizuālais tests. Pure Gold ir spilgti dzeltens metāls, tāpēc, ja jūsu objektam nav šīs krāsas, tas, iespējams, nav zelts. Tomēr šis tests nav pilnībā uzticams, jo ir arī citi metāli, kurus var peldēt ar zeltu.

blīvuma tests

Blīvuma pārbaude ir precīzāka metode zelta autentiskumam. Lai veiktu šo testu, jums būs nepieciešama precizitātes skala un konteiners ar ūdeni. Vispirms nosveriet zelta objektu un pierakstiet vērtību. Pēc tam piepildiet trauku ar ūdeni uz pusi un ievietojiet priekšmetu tā iekšpusē. Pierakstiet jauno vērtību līdzsvarā. Tīrā zelta blīvums ir 19,3 g/cm³, tad, ja līdzsvara vērtība samazinās, iespējams, ka objekts nav izgatavots no tīra zelta.

skābes tests

skābes pārbaude ir progresīvāka metode zelta autentiskumam. Lai veiktu šo testu, jums būs nepieciešams zelta skābes testa komplekts, kuru var iegādāties speciālos veikalos. Komplektā parasti ir dažādas skābes ar dažādām koncentrācijām. Jums būs jāpielieto neliels daudzums skābes zelta objektam un jāievēro reakcija. Ja objekts nemainās, tas, iespējams, ir tīrs zelts. Tomēr, ja ir kāda reakcija, objekts, visticamāk, ir izgatavots no cita metāla.

magnētiskais tests

Tīrs zelts nav magnētisks, tāpēc, lai pārbaudītu zelta autentiskumu, varat izmantot magnētu. Ja objekts tiek piesaistīts magnētam, tas, iespējams, nav tīrs zelts. Tomēr, ja objektu nepiesaista magnēts, tas nebūt nenozīmē, ka tas ir tīrs zelts, jo arī citi metāli var nebūt magnētiski.

Secinājums

Ir vairāki veidi, kā pārbaudīt zelta autentiskumu, sākot no vizuāliem testiem un beidzot ar progresīvākiem ķīmiskajiem testiem. Ir svarīgi atcerēties, ka neviens tests nav 100% nekļūdīgs, un ideāls ir meklēt specializēta profesionāļa palīdzību, lai precīzi novērtētu jūsu zeltu.

Mēs ceram, ka šis emuārs bija noderīgs, lai jūs uzzinātu vairāk par to, kā pārbaudīt zeltu. Ja jums ir kādi jautājumi vai ieteikumi, atstājiet komentāru zemāk.