Kā noņemt plankumus

Kā iegūt traipus: efektīvi padomi un triki

plankumi ir izplatīta problēma mūsu ikdienas dzīvē. Apģērbi, mēbeles vai pat uz ādas tās var būt diezgan neērti. Par laimi, ir vairāki veidi, kā efektīvi noņemt traipus. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem padomiem un trikiem, kas var palīdzēt atbrīvoties no šiem nevēlamajiem zīmoliem.

apģērba traipi

Runājot par apģērba traipus, ir svarīgi rīkoties ātri. Jo vairāk laika paliek traips, jo grūtāk būs to noņemt. Šeit ir daži padomi, kā tikt galā ar dažāda veida plankumiem:

kafijas plankumi

Lai noņemtu kafijas traipus, jūs varat sajaukt vienu ēdamkaroti šķidra mazgāšanas līdzekļa ar glāzi silta ūdens. Uzklājiet šķīdumu traipu un maigi berzējiet. Tad nomazgājiet gabalu normāli.

Sarkanā vīna plankumi

Lai noņemtu sarkanvīna traipus, jūs varat sajaukt vienu ēdamkaroti cepamās sodas ar glāzi ūdeņraža peroksīda. Uzklājiet maisījumu traipu un ļaujiet tam rīkoties dažas minūtes. Tad nomazgājiet gabalu normāli.

smērvielu podi

Lai noņemtu tauku traipus, jūs varat uzklāt šķidru mazgāšanas līdzekli tieši uz traipu un gludi botēt. Tad nomazgājiet gabalu normāli.

mēbeļu vietas

Runājot par mēbeļu traipu, ir svarīgi būt uzmanīgam, lai nesabojātu materiālu. Šeit ir daži padomi traipu noņemšanai no dažāda veida virsmām:

auduma plankumi

Lai noņemtu traipus audumiem, jūs varat sajaukt vienu ēdamkaroti baltā etiķa ar glāzi silta ūdens. Uzklājiet šķīdumu traipu un maigi berzējiet. Pēc tam izžāvē teritoriju ar tīru audumu.

koka plankumi

Lai noņemtu traipus uz koka mēbelēm, jūs varat sajaukt vienu ēdamkaroti olīveļļas ar ēdamkaroti citrona sulas. Uzklājiet maisījumu traipu un viegli berzējiet. Pēc tam notīriet zonu ar mitru drānu.

ādas plankumi

Runājot par ādas plankumiem, ir svarīgi konsultēties ar dermatologu, lai pareizi diagnosticētu. Tomēr ir daži padomi, kas var palīdzēt atvieglot virspusējas vietas:

pūtītes plankumi

Lai atvieglotu pūtīšu traipus, jūs varat uzklāt zaļo māla masku reizi nedēļā. Māls palīdz absorbēt lieko eļļu un atvieglot ādu.

Saules traipi

Lai atvieglotu saules traipus, jūs varat uzklāt balināšanas krēmu ar Kojic skābi vai C vitamīnu. Šīs sastāvdaļas palīdz samazināt melanīna ražošanu un atvieglot ādu.

Smagākos gadījumos ir svarīgi meklēt dermatologu pareizai ārstēšanai.

Secinājums

Strūku noņemšana var būt izaicinājums, taču ar pareizajiem padomiem jūs varat efektīvi atbrīvoties no tiem. Atcerieties rīkoties ātri, izvēlieties produktus, kas piemēroti katram traipu veidam, un, ja rodas šaubas, konsultējieties ar profesionāli. Ar pacietību un aprūpi jūs varat baudīt drēbes, mēbeles un plankumus bez āda.