Kā lietot flukonazola 2 tabletes

Kā lietot flukonazola 2 tabletes

Flukonazols ir pretsēnīšu zāles, ko lieto sēnīšu infekciju ārstēšanai. To var atrast dažādās prezentācijās, ieskaitot 150 mg tabletes. Šajā rakstā parunāsim par to, kā lietot fluconazol 2 tabletes.

Lietošanas indikācijas

Flukonazols ir norādīts sēnīšu infekciju, piemēram, maksts kandidozes, perorālā kandidozes, barības vada kandidozes, invazīva kandidozes, kriptokoku meningīta ārstēšanai. Ir svarīgi uzsvērt, ka narkotiku lietošanai vienmēr jābūt orientētam ārstam.

Posoloģija

Flukonazola pozoloģija var atšķirties atkarībā no infekcijas indikācijas un smaguma pakāpes. Ja jūs lietojat 2 flukonazola tabletes, ir svarīgi ievērot medicīnas vadlīnijas. Parasti ieteicamā deva ir 150 mg ik pēc 72 stundām, ārsta noteiktā laika posmā.

Izmantojiet ieteikumus

Lai nodrošinātu flukonazola ārstēšanas efektivitāti, ir svarīgi ievērot dažus ieteikumus:

  • Paņemiet tabletes ar glāzi ūdens, vēlams kopā ar maltīti;
  • Nelietojiet košļāt un nesalauziet tabletes, norijiet tos veselus skaitļus;
  • Aizmirstiet lietot devu, paņemiet to, tiklīdz atceraties. Ja tas ir tuvu nākamās devas laikam, izlaidiet aizmirsto devu un normāli turpiniet ārstēšanu;
  • Izvairieties no alkohola lietošanas flukonazola ārstēšanas laikā;
  • Ievadiet ārstu par visām citām zālēm, kuras izmantojat, jo flukonazols var mijiedarboties ar dažiem no tiem.
  • blakusparādības

    Tāpat kā jebkuras zāles, flukonazols var izraisīt blakusparādības. Daži no visizplatītākajiem ir slikta dūša, vemšana, caureja, galvassāpes, reibonis, izsitumi, cita starpā. Ja jums ir kādas blakusparādības, ir svarīgi sazināties ar ārstu, kurš ir atbildīgs par ārstēšanu.

    kontrindikācijas

    Flukonazols ir kontrindicēts cilvēkiem ar paaugstinātu jutību pret aktīvo sastāvdaļu vai jebkuru formulas sastāvdaļu. Turklāt pirms ārstēšanas uzsākšanas ir svarīgi informēt ārstu par jebkuru citu lietotu veselības stāvokli vai zāles.

    Īsāk sakot, flukonazols ir pretsēnīšu zāles, ko lieto dažādu sēnīšu infekciju ārstēšanai. Lai ņemtu 2 flukonazola tabletes, ir svarīgi ievērot medicīniskās vadlīnijas un izmantot ieteikumus. Ja rodas šaubas, vienmēr konsultējieties ar veselības aprūpes speciālistu.