Kā ēst austeres

Kā ēst austeres

austeres ir viena no visvērtīgākajām jūras veltēm pasaulē. Tās unikālā garša un delikātā tekstūra padara tos par ļoti īpašu delikatesi. Tomēr daudziem cilvēkiem ir šaubas par to, kā pareizi austeres. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā izbaudīt šo Delight Marine.

1. solis: iegādājieties svaigas austeres

Pirms sākat ēst austeres, ir svarīgi nodrošināt, ka tās ir svaigas. Meklējiet uzticamu piegādātāju vai dodieties uz vietējo zivju tirgu. Pārliecinieties, ka austeres ir cieši aizvērtas un ar svaigu jūras smaržu.

2. solis: tīras austeres

Pirms austeres atvēršanas ir nepieciešams pareizi notīrīt tās. Izmantojiet mīkstu saru suku, lai no apvalka noņemtu netīrumus vai gružus. Rūpīgi nomazgājiet austeres tekošā ūdenī, lai pārliecinātos, ka tās ir tīras.

3. solis: atveriet austeres

Lai atvērtu austeres, jums būs nepieciešams īpašs nazis, ko sauc par austeres nazi. Turiet austeri ar dvieli, lai aizsargātu rokas, un ievietojiet nazi apvalka šaurākajā daļā. Veiciet sviras kustību, lai atvērtu austeri. Esiet piesardzīgs, lai nekaitētu.

4. solis: noņemiet austeru no apvalka

Pēc austeres atvēršanas jūs redzēsit gaļu apvalka iekšpusē. Izmantojiet nazi, lai nomestu austeres no apvalka, uzmanot, lai nesabojātu gaļu. Noņemiet visu mizas fragmentu, kas varētu būt nokritis austerē.

5. solis: sezonu Ostra

austeres var patērēt neapstrādātas vai nedaudz pagatavotas. Ja vēlaties tos ēst neapstrādātus, varat pievienot nedaudz citrona sulas vai piparu mērces, lai uzlabotu garšu. Ja vēlaties tos pagatavot, varat tos grilēt ar jūsu izvēlēto sviestu un garšvielām.

6. solis: izbaudiet Ostra

Tagad ir pienācis laiks nogaršot austeres! Paņemiet austeri ar dakšiņu vai karoti un paņemiet to mutē. Košļājiet lēnām, lai izbaudītu visas garšas un faktūras. Austeres ir pazīstamas ar savu sāļo un nedaudz saldu garšu.

7. solis: baudiet sānu ēdienus

austeres var novērtēt pašas par sevi, bet tās var arī pavadīt ar mērcēm un garšvielām. Daži populārie sānu ēdieni ir mignonetes mērce, kokteiļu mērce un citrona vinaigrette. Izmēģiniet dažādas kombinācijas, lai atklātu savu iecienīto.

8. solis: dzeriet kaut ko atsvaidzinošu

Lai pavadītu austeres, daudziem cilvēkiem patīk dzert kaut ko atsvaidzinošu, piemēram, balto vīnu vai šampanieti. Šie dzērieni palīdz tīrīt garšu un uzlabot austeru garšu.

Tagad, kad jūs zināt, kā pareizi ēst austeres, jūs esat gatavs izbaudīt šo jūras delikatesi. Atcerieties vienmēr iegādāties svaigas un kvalitatīvas austeres un izbaudīt katru šīs unikālās ēdināšanas pieredzes mirkli.