Kā sākt diētu

Kā sākt diētu

Diētas uzsākšana var būt izaicinājums, taču ar pareizu informāciju un pareizu plānu jūs varat sasniegt savus veselības un labsajūtas mērķus. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus padomus un stratēģijas, lai sāktu uzturu veselīgā un ilgtspējīgā veidā.

Iestatiet savus mērķus

Pirms diētas sākšanas ir svarīgi definēt savus mērķus. Pajautājiet sev, ko vēlaties sasniegt ar šo dzīvesveida maiņu. Vai vēlaties zaudēt svaru? Iegūt muskuļu masu? Uzlabot savu vispārējo veselību? Skaidrība par jūsu mērķiem palīdzēs virzīt ēšanas un vingrošanas izvēli.

Skatīt veselības speciālistu

Pirms jebkuras diētas sākšanas vienmēr ir ieteicams konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu, piemēram, dietologu vai ārstu. Viņi var novērtēt jūsu pašreizējo veselību, noteikt visus īpašos ierobežojumus vai īpašas vajadzības un sniegt personalizētas vadlīnijas, lai palīdzētu sasniegt savus mērķus.

Izglītot par uzturu

Veselīga uztura pamatā ir pareizs uzturs. Pavadiet laiku, lai uzzinātu par dažādām pārtikas grupām, to uztura īpašībām un to, kā tās var dot labumu jūsu ķermenim. Tas palīdzēs jums izdarīt apzinātu un līdzsvarotāku ēdienu izvēli.

Izveidojiet pārtikas plānu

Balstoties uz jūsu iemācīto mērķu un uzturvērtības informāciju, izveidojiet pārtikas plānu, kas ir piemērots jūsu vajadzībām. Tas var ietvert regulārā ēdienreizes laika definīciju, veselīgu un sabalansētu pārtikas produktu izvēli un porciju kontroli.

Pārtikas plāna piemērs:


maltīte
pārtikas produkti

Regulāri izmantojiet

Veselīgs uzturs jāpapildina ar regulāru vingrošanas kārtību. Atrodiet jums patīkamās fiziskās aktivitātes un atbilst jūsu ikdienas rutīnai. Tas var būt staigāšana, skriešana, peldēšana, jogas vai jebkuras citas aktivitātes, kas uztur jūs aktīvu, un sadedzina kalorijas.

uzraudzīt savu progresu

Laika gaitā sekojiet savam progresam, lai paliktu motivēts un, ja nepieciešams, pielāgojiet uzturu. Regulāri nosveriet, veiciet ķermeņa mērījumus un nofotografējiet, lai salīdzinātu. Pievērsiet uzmanību arī tam, kā jūtaties fiziski un garīgi. Šī informācija palīdzēs noteikt, kas darbojas un kas ir jāpielāgo.

Palieciet motivēts

Motivācijas saglabāšana visā uzturā var būt izaicinoša. Atrodiet veidus, kā saglabāt motivāciju, piemēram, reālistisku mērķu izvirzīšanu, apbalvošanu, sasniedzot svarīgus pagrieziena punktus, atrodot diētas partneri vai piedaloties tiešsaistes atbalsta grupās. Atcerieties, ka katrs mazs solis uz jūsu mērķiem ir progress.

Tagad, kad jums ir daži padomi, kā sākt diētu, ir pienācis laiks tos ieviest praksē. Atcerieties, ka katrs cilvēks ir unikāls un tas, kas der vienai personai, var nedarboties citam. Izmēģiniet dažādas pieejas, klausieties savu ķermeni un pēc vajadzības veiciet pielāgojumus. Veiksmi ceļojumā uz veselīgāku dzīvi!

brokastis olu baltumi ar dārzeņiem un pilnas maizes šķēle
rīta uzkoda dabīgais jogurts ar augļiem
pusdienas zaļās lapas salāti ar grilētu vistu un kvinoju
pēcpusdienas uzkoda mazuļu burkāni ar homus
vakariņas cepts lasis ar tvaika dārzeņiem
Vakarēdiens kumelīšu tēja