Kā sasaldēt angļu kartupeli

Kā iesaldēt angļu kartupeli

Ja jums patīk angļu kartupeļi, bet vienmēr galu galā pērk vairāk, nekā jūs varat patērēt, lieliska iespēja ir to iesaldēt. Tādā veidā jūs izvairāties no atkritumiem un vienmēr ir pieejami svaigi kartupeļi. Šajā rakstā mēs jums iemācīsim soli pa solim, kā pareizi sasaldēt angļu kartupeli.

1. solis: izvēlieties kartupeļus

Pirms kartupeļu sasaldēšanas ir svarīgi izvēlēties vislabāko kvalitāti. Izvēlieties stingrus kartupeļus, bez ievainojumiem vai plankumiem. Labi mazgājiet kartupeļus tekošā ūdenī, lai noņemtu visus netīrumus vai atlikumus.

2. solis: mizs un griezums

Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos kubiņos vai šķēlēs atbilstoši jūsu izvēlei. Pārliecinieties, ka gabaliem ir vienāds izmērs, lai tos pagatavotu viendabīgi.

3. solis: čukstēšana

Balināšana ir svarīgs process kartupeļu tekstūras un krāsas saglabāšanai sasalšanas laikā. Tam novietojiet kartupeļus verdoša ūdens pannā apmēram 3 minūtes. Pēc tam noņemiet tos un iegremdējiet aukstā ūdenī, lai pārtrauktu vārīšanu.

4. solis: iepakojums

Pēc balināšanas kartupeļus labi iztukšo un nosusiniet tos ar papīra dvieļiem. Pēc tam novietojiet tos sasalušos plastmasas maisiņos, noņemot pēc iespējas vairāk gaisa. Varat arī izmantot plastmasas vai stikla traukus ar vāku.

5. solis: sasalšana

Nogādājiet kartupeļus uz saldētavas un pārliecinieties, ka tie ir sakārtoti tā, lai tie netiktu apskauti. Tas ļaus vieglāk atkausēt tikai vēlamo daudzumu. Ļaujiet kartupeļiem sasaldēt vismaz 2 stundas, pirms tos uzglabājiet citur, ja nepieciešams.

6. solis: Moffolds un lietošana

Lai izmantotu saldētos kartupeļus, vienkārši noņemiet vēlamo saldētavas daudzumu un ļaujiet viņiem dažas stundas atkausēt ledusskapī. Jūs varat arī pagatavot kartupeļus tieši no sasalušajiem, palielinot gatavošanas laiku.

Tagad, kad jūs zināt, kā sasaldēt angļu kartupeli, izbaudiet vienmēr šo daudzpusīgo un garšīgo sastāvdaļu. Izmēģiniet tos izmantojiet tos preparātos, piemēram, biezenī, ceptos, čipsi vai zupas un sautējumi. Laba apetīte!