Kā sasaldēt kartupeļu tīru

Kā sasaldēt kartupeļu biezeni

Kartupeļu biezenis ir garšīgs un daudzpusīgs pavadījums, ko var pagatavot dažādos veidos. Tomēr mums ne vienmēr ir laiks pagatavot svaigu biezeni katru reizi, kad vēlamies to patērēt. Tāpēc kartupeļu biezeni var būt lieliska iespēja, lai šis prieks vienmēr būtu ar rokām. Šajā rakstā mēs jums iemācīsim soli pa solim, kā praktiski un drošā veidā sasaldēt kartupeļu biezeni.

1. solis: kartupeļu biezeņa sagatavošana

Pirms kartupeļu biezeni sasaldēšanas ir svarīgi to pareizi sagatavot. Sāciet mizot un sagriezt kartupeļus mazos gabaliņos. Pēc tam kartupeļus vāriet verdošā ūdenī līdz maigai. Iztukšojiet ūdeni un mīciet kartupeļus līdz biezeņa konsistencei. Pievienojiet sviestu, pienu un sāli pēc garšas, labi sajaucot.

2. solis: kartupeļu biezeni atdzesēšana

Pēc kartupeļa biezeni sagatavošanas ir nepieciešams to atdzesēt pirms sasalšanas. Izklājiet biezeni cepešpannā vai seklā traukā, veidojot plānu slāni. Ļaujiet tai pilnībā atdzist istabas temperatūrā.

3. solis: kartupeļu biezenis

sasaldēšana

Kad biezenis ir pilnīgi auksts, ir pienācis laiks to iesaldēt. Jūs varat izvēlēties iesaldēt biezeni atsevišķās porcijās vai vienā traukā. Ja izvēlaties atsevišķas porcijas, izmantojiet sasalšanai piemērotus plastmasas maisiņus, pirms to aizvēršanas noņemot pēc iespējas vairāk gaisa. Ja vēlaties vienu konteineru, pārliecinieties, vai tas ir piemērots sasaldēšanai, labi to aizverot.

4. solis: saldēta kartupeļu biezeņa uzglabāšana

Pēc kartupeļa biezināšanas ar sasalšanas datumu identificējiet porcijas vai konteineru. Tas atvieglos patērēšanu, jo jūs zināt, cik ilgi biezenis ir sasalis. Uzglabājiet biezeni saldētavā temperatūrā -18 ° C vai aukstāks.

5. solis: kartupeļu biezeni un sasildīšana

Kad vēlaties patērēt saldēto kartupeļu biezeni, noņemiet vēlamo daļu no saldētavas un ļaujiet tai dažas stundas atkausēt ledusskapī. Pēc tam uzkarsē biezeni virs lēnas uguns, vienmēr maisot, lai tas neliptu līdz pannas dibenam. Ja vēlaties, ir iespējams arī sasildīt biezeni mikroviļņu krāsnī ar 1 minūtes intervālu, maisot katru pauzi.

Tagad, kad jūs zināt, kā sasaldēt kartupeļu biezeni, jūs varat izbaudīt šo prieku, kad vien vēlaties, praktiski un ātrā veidā. Mēģiniet sasaldēt biezeni atsevišķās porcijās, lai vēl vairāk atvieglotu jūsu ikdienas dzīvi. Laba apetīte!