Ko nozīmē zāle

Ko nozīmē zāle?

Vārdam “zālei” var būt atšķirīga nozīme atkarībā no konteksta, kurā tā tiek izmantota. Šajā emuārā mēs izpētīsim dažas no visizplatītākajām nozīmēm, kas saistītas ar šo vārdu.

1. Svara mērīšanas vienība

Pirmkārt, “zāle” ir svara mērīšanas vienība metriskajā sistēmā. To attēlo simbols “G”, un to izmanto, lai izmērītu mazu priekšmetu masu, piemēram, pārtiku, rotaslietas un ķimikālijas.

Piemērs:

Šokolādes tāfele sver 100 gramus.

2. Herbaceous augs

Turklāt “zāle” var attiekties arī uz šauro lapu zālaugu augu, kas aug zālājos un dārzos. Ir dažādi gramu veidi, piemēram, smaragda zāle, São Carlos zāle un šorti.

Piemērs:

Mans dārzs ir pārklāts ar zaļu zāli un veselīgu.

3. Slane par naudu

Dažos neformālos kontekstos vārdu “zāli” var izmantot kā slengu, lai apzīmētu naudu. Šī izteiksme ir biežāka noteiktās sociālajās grupās un var atšķirties atkarībā no reģiona.

Piemērs:

Viņš ieguva papildu naudu ar ārštata darbu.

4. Sieviešu lietvārds

Visbeidzot, “zāle” var būt arī sieviešu lietvārds, ko izmanto, lai atsauktos uz šķidruma jaudas mērījumu. Šajā gadījumā tas ir līdzvērtīgs vienam literim.

Piemērs:

Es nopirku divu litru sodas pudeli, ti, divus gramus.

Īsāk sakot, vārdam “zālei” var būt atšķirīga nozīme, sākot no svara mēra vienības līdz zālaugu augam vai slengam par naudu. Ir svarīgi apsvērt kontekstu, kurā vārds tiek izmantots, lai saprastu tā precīzo nozīmi.