Kā kontrolēt nervozitātes trīci

Kā kontrolēt nervozitāti milzīga

Nervozitāte, kas milzīga ir dabiska ķermeņa reakcija, saskaroties ar stresa, trauksmes vai baiļu situācijām. Šī trīces izjūta var būt diezgan nepatīkama un pat traucēt dažās situācijās, piemēram, publiskās prezentācijas vai darba intervijas. Tomēr ir dažas stratēģijas, kas var palīdzēt kontrolēt šo trīci un labāk tikt galā ar nervozitāti. Šajā rakstā mēs sniegsim dažus padomus, lai jūs varētu stāties pretī šai problēmai.

1. Dziļi elpojiet un lēni

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā kontrolēt trīcošo nervozitāti, ir elpošana. Kad mēs uztraucamies, mums ir tendence elpot ātrāk un virspusāk, kas var palielināt trīces sajūtu. Tāpēc, kad jūtat milzīgu tuvošanos, uz brīdi apstājieties un dziļi elpojiet un lēnām. Ieelpojiet caur degunu, skaitot līdz četriem, dažas sekundes turiet gaisu un izelpojiet caur muti, skaitot līdz četriem. Atkārtojiet šo procesu pāris reizes, līdz jūtaties mierīgāks.

2. Praktizējiet relaksācijas vingrinājumus

Papildus elpošanai ir arī citi relaksācijas vingrinājumi, kas var palīdzēt kontrolēt nervozitāti trīci. Piemēram, meditācija ir paņēmiens, kas ir efektīvs trauksmes un stresa apkarošanā. Rezervējiet dažas minūtes savas dienas, lai sēdētu klusā vietā, aizvērtu acis un koncentrētos uz elpu. Vēl viena iespēja ir vingrinājumu prakse, piemēram, joga vai pilates, kas palīdz atpūsties ķermenim un prātam.

3. Izmantojiet skatīšanās paņēmienus

Vizualizācija ir paņēmiens, kas sastāv no iztēles klusā un patīkamā situācijā, piemēram, paradīzes pludmalē vai ziedu dārzā. Aizverot acis un koncentrējoties uz šo garīgo tēlu, ir iespējams mazināt trauksmi un līdz ar to kontrolēt milzīgo nervozitāti. Mēģiniet rezervēt dažas minūtes savas dienas, lai praktizētu šo paņēmienu un novērotu rezultātus.

4. Izvairieties no kofeīna patēriņa un stimulējošiem pārtikas produktiem

Kofeīns un citi stimulējoši pārtikas produkti, piemēram, līme un šokolādes balstīti sodas, var palielināt nervozitātes sajūtu un milzīgu. Tāpēc izvairieties no šīm vielām patērēt pirms zināmajām situācijām, jūs varat uztraukties. Izvēlieties vieglāku un veselīgāku pārtiku, piemēram, augļus, dārzeņus un dabiskās tējas.

5. Meklēt profesionālu palīdzību

Ja nervozitātes kratīšana ievērojami traucē tās dzīves kvalitāti, ir svarīgi meklēt profesionālu palīdzību. Psihologs vai psihiatrs var novērtēt jūsu lietu un norādīt uz labāko ārstēšanu, lai kontrolētu trauksmi un milzīgu. Turklāt šie speciālisti var arī mācīt īpašas metodes, kā rīkoties ar nervozitāti īpašās situācijās, piemēram, publiskas prezentācijas vai nodarbinātības intervijas.

Īsāk sakot, nervu trīce ir dabiska ķermeņa reakcija, saskaroties ar stresa un trauksmes situācijām. Tomēr ir iespējams kontrolēt šo sajūtu, izmantojot elpošanas paņēmienus, relaksācijas vingrinājumus, vizualizāciju, pareizu barošanu un profesionālas palīdzības meklēšanu. Izmēģiniet šos padomus un uzziniet, kurš no tiem jums vislabāk der. Atcerieties, ka katrs cilvēks ir unikāls un var atšķirīgi reaģēt uz katru stratēģiju. Tāpēc esiet pacietīgs un noturīgs, meklējot nervozitātes kontroli.