Kā sagriezt mamao

Kā sagriezt papaiju

Papaya ir garšīgs un barojošs auglis, taču daudziem cilvēkiem ir grūti to pareizi sagriezt. Šajā emuārā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā praktiski un ātri samazināt papaiju.

1. solis: izvēlieties pareizo papaiju

Pirms sākat griešanu papaijā, ir svarīgi izvēlēties nogatavojušos un labas kvalitātes augļus. Meklējiet papaiju, kas ir stingra, bet viegli padodas spiedienam. Mizai jābūt dzeltenai un bez tumšiem plankumiem.

2. solis: mazgājiet papaiju

Pirms papaijas sagriešanas to labi mazgājiet tekošā ūdenī, lai noņemtu netīrumus vai atkritumus. Ja vēlaties, apvalka tīrīšanai varat izmantot mīkstu saru suku.

3. solis: sagrieziet augšējo galu

Ar asu nazi sagrieziet papaijas augšējo galu. Tas atvieglos pakāpienu un ļaus jums vieglāk noņemt apvalku.

4. solis: nomizojiet papaiju

Ar nazi pēc augļa formas pagatavojiet vertikālu griezumu papaijas mizā. Tad bīdiet nazi ap papaiju, noņemot visu mizu. Pārliecinieties, ka pilnībā noņemat apvalku, jo tas var būt nesagremojams.

5. solis: sagriezts uz pusi

Pēc papaijas nomizošanas to sagrieziet uz pusēm garenvirzienā. Jums būs divas Papajas puses.

6. solis: noņemiet sēklas

Ar karoti noņemiet sēklas no papaijas. Tie ir lieli un melni, un tos var viegli noņemt ar karoti.

7. solis: sagriezts šķēlēs vai kubiņos

Tagad, kad papaija ir tīra un bez sēklām, jūs varat to sagriezt šķēlēs vai kubiņos atbilstoši jūsu izvēlei. Šķēlēm sagrieziet katru papaijas pusi plānās šķēlēs. Kubiem katru pusi sagrieziet šķēlēs un pēc tam sagrieziet šķēles kubiņos.

8. solis: pasniedziet un baudiet

Jūsu papaija ir gatava pasniegšanai! Jūs to varat patērēt tīru, pievienot augļu salātiem, sulām, kokteiļiem vai pat sāļos traukos. Papaya ir daudzpusīgs auglis un pilns ar ieguvumiem veselībai.

Tagad, kad jūs zināt, kā pareizi sagriezt papaiju, baudiet šo gardo augļu ēdienreizēs. Laba apetīte!