Kā samazināt bailes no mazuļa staigāt

Kā samazināt mazuļa bailes staigāt

Kad ir pienācis laiks mazulim sākt spert savus pirmos soļus, vecākiem ir ierasts satraukties un satraukties. Tomēr dažiem mazuļiem šobrīd var būt bailes vai nedrošība. Šajā emuārā mēs apskatīsim dažus padomus un stratēģijas, lai palīdzētu samazināt mazuļa bailes staigāt.

1. Izveidojiet drošu vidi

Pirmkārt, ir svarīgi nodrošināt, ka vide, kurā mazulis staigās, ir droša. Noņemiet objektus, kas var radīt krišanas risku, piemēram, slidenas paklājus vai smailas mēbeles. Pārliecinieties, ka mazuļa ceļā nav šķēršļu, un šī telpa ir pietiekami plaša, lai viņš varētu brīvi pārvietoties.

2. Mudiniet mazuli rāpot

Pirms sākat staigāt, mazuļiem ir ierasts iziet rāpojošo fāzi. Šis solis ir svarīgs, lai stiprinātu muskuļus un attīstītu līdzsvaru. Mudiniet mazuli rāpot, radot pievilcīgu vidi ar rotaļlietām un mudinot viņu pārvietoties. Tas palīdzēs palielināt viņa pārliecību spert savus pirmos soļus.

3. Sniegt atbalstu un drošību

Kad mazulis ir gatavs mēģināt staigāt, piedāvāt atbalstu un drošību. Turiet rokas vai novietojiet to uz gājēja vai stumjiet ratiņu. Šīs ierīces var palīdzēt mazulim justies drošāk un drošāk, mācoties staigāt. Pakāpeniski samaziniet piedāvāto atbalstu, ļaujot mazulim iegūt pārliecību un neatkarību.

4. Sviniet katru sasniegumu

Ir svarīgi svinēt katru mazuļa sasniegumu mācību procesa laikā. Slavēt un iedrošināt to ar katru spertu soli. Tas palīdzēs pastiprināt uzticību un motivēs jūs turpināt mēģināt. Atcerieties, ka katram bērnam ir savs temps, tāpēc esiet pacietīgs un cieniet savu laiku.

5. Izvairieties no mazuļa nospiešanas

Izvairieties no mazuļa nospiešanas, lai staigātu, pirms tas ir gatavs. Katram bērnam ir savs attīstības laiks, un piespiešana staigāt var radīt vēl vairāk bailes un nedrošību. Cieniet sava mazuļa ritmu un piedāvājiet atbalstu un stimulu, bet, to nesteidzot.

Secinājums

Bailes no mazuļa griešanas staigāšanai ir nepieciešama pacietība, stimuls un droša vide. Sekojot šiem padomiem, jūs palīdzēsit savam mazulim gūt pārliecību un neatkarību, lai spertu savus pirmos soļus. Atcerieties, ka katrs mazulis ir unikāls un tam ir savs attīstības temps, tāpēc esiet pacietīgs un ievērojiet viņu laiku.