Kā pagatavot kartupeļus pannā

Kā pagatavot kartupeļus pannā

Kartupeļu vārīšana pannā ir praktisks un garšīgs veids, kā pagatavot šo daudzpusīgo sastāvdaļu. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums soli pa solim, lai vienkārši un ātri pagatavotu kartupeļus pannā.

1. solis: izvēlieties kartupeļus

Pirms sākat gatavot ēdienu, ir svarīgi izvēlēties pareizos kartupeļus. Izvēlieties vidēja lieluma kartupeļus ar gludu un plankumainu mizu. Kartupeļiem jābūt stingriem un bez kāpostiem.

2. solis: mazgājiet un nomizojiet kartupeļus

Kartupeļus labi mazgājiet tekošā ūdenī, lai noņemtu netīrumus. Pēc tam uzmanīgi nomizojiet kartupeļus, noņemot visu mizu.

3. solis: sagrieziet kartupeļus

Sagrieziet kartupeļus kubiņos vai šķēlēs atbilstoši jūsu izvēlei. Pārliecinieties, ka gabaliem ir līdzīga izmēra, lai pagatavotu vienmērīgu.

4. solis: vāriet kartupeļus

Lielā pannā ielieciet pietiekami daudz ūdens, lai pārklātu kartupeļus. Pievienojiet sāli pēc garšas un pannu uz lielas uguns. Ļaujiet ūdenim vārīties.

Kad ūdens vārās, pievienojiet sagrieztus kartupeļus. Ļaujiet tai pagatavot apmēram 15 līdz 20 minūtes vai līdz kartupeļi ir maigi, kad to pievieno ar dakšiņu.

5. solis: iztukšojiet kartupeļus

Pēc vārīšanas laika izslēdziet siltumu un iztukšojiet ūdeni no kartupeļiem. Izmantojiet skrējēju vai sietu, lai to izdarītu.

6. solis: Pasniedziet kartupeļus

Kartupeļi ir gatavi pasniegšanai! Jūs varat sezonu ar sāli, pipariem, olīveļļu, garšaugiem vai jebkuru citu jūsu izvēlēto garšvielu. Pasniedziet karstu kā gaļas, salātu pavadījumu vai kā pamatni citiem ēdieniem.

Tagad, kad jūs zināt, kā pagatavot kartupeļus pannā, izmēģiniet šo recepti mājās un baudīt vienkāršu un garšīgu ēdienu!