Kā rūpēties par peperomijas augu

Kā rūpēties par piparu augu

Peperomija ir tropiskas izcelsmes augs, kas izceļas ar savu skaistumu un aprūpes vieglumu. Ar savām zaļajām lapām un daudzveidīgajām formām tā ir lieliska iespēja tiem, kuri vēlas iegūt nelielu dabu telpās. Šajā rakstā mēs jums parādīsim visu nepieciešamo aprūpi, lai saglabātu savu veselīgo un skaisto peperomiju.

apgaismojums

Peperomija ir augs, kam patīk netieša gaisma, ti, to nevajadzētu pakļaut tieši saulei. Tas labi pielāgojas iekšējai videi, ja vien tas saņem pietiekamu daudzumu gaismas. Ievietojiet to blakus logam, bet izvairieties no vietām ar tiešu sauli.

laistīšana

Peperomijas apūdeņošana jāveic mēreni. Pagaidiet, kamēr augsne nožūs starp ūdeņiem, izvairoties no auga mērcēšanas. Atcerieties, ka labāk ir laistīt mazāk nekā pārmērīga laistīšana, jo ūdens uzkrāšanās var izraisīt sakņu puvi.

mitrums

Peperomija nav augs, kam nepieciešams augsts mitrums. Tas labi pielāgojas sausa gaisa videi, taču ir svarīgi neļaut augsnei ilgstoši būt pilnīgi sausai. Ja vide ir pārāk sausa, varat izsmidzināt ūdeni uz lapām, lai palielinātu mitrumu ap augu.

mēslošana

Peperomy apaugļošana pavasarī un vasarā jāveic ik pēc diviem mēnešiem. Izmantojiet noteiktu mēslojumu dekoratīvajām rūpnīcām un ievērojiet ražotāja instrukcijas. Atcerieties nepārspīlēt mēslojuma daudzumu, jo tas var kaitēt augam.

atzarošana

Peperomijas atzarošana nav obligāta, taču to var izdarīt, lai augs būtu kompakts un stimulētu jaunu lapu augšanu. Noņemiet žāvētas vai bojātas lapas un sagrieziet garākos zarus, lai saglabātu skaistāku formu.

kaitēkļi un slimības

Peperomija ir augu izturīgs pret kaitēkļiem un slimībām, bet to var ietekmēt asni un laputis. Ja pamanāt šo kukaiņu klātbūtni, izmantojiet augu īpašu insekticīdu un ievērojiet ražotāja instrukcijas.

Secinājums

Peperomija ir viegls -aprūpes augs, kas skaistumu rada jebkurai videi. Pēc šiem vienkāršajiem padomiem jūs varat ilgu laiku baudīt veselīgu un skaistu peperomiju. Atcerieties ievērot auga vajadzības un pielāgot aprūpi atbilstoši videi, kādā tā ir. Ar pieķeršanos un uzmanību jūsu peperomija jūsu mājās būs īsts dārgakmens.