Kā rūpēties par violetu

Kā rūpēties par violetu

Violets ir ļoti populārs augs tā skaistuma un kultivēšanas viegluma dēļ. Ar saviem smalkajiem ziediem un daudzveidīgajām krāsām tā ir lieliska iespēja izrotāt iekšējo vidi. Šajā emuārā mēs iemācīsim jums visu, kas jums jāzina, lai rūpētos par savu violetu un ilgu laiku saglabātu to veselīgu un skaistu.

1. Vāzes un augsnes izvēle

Lai kultivētu violetu, ir svarīgi izvēlēties vāzi ar kanalizācijas caurumiem apakšā, lai izvairītos no ūdens uzkrāšanās. Ideāla šī auga augsne ir dārzeņu augsnes, smilšu un substrāta maisījums dekoratīvajiem augiem. Šī kombinācija nodrošina labu kanalizāciju un uzturu violetai.

2. Pareiza laistīšana

Violetai nepieciešama regulāra laistīšana, bet, neveicot zemi. Ideāls ir laistīt, kad virspusējais zemes slānis ir sauss līdz pieskārienam. Izvairieties no lapām un ziediem, jo ​​tas var dot priekšroku slimību parādīšanai. Izmantojiet ūdeni istabas temperatūrā un izvairieties no hlorēta ūdens lietošanas, kas var būt kaitīgs augam.

3. Spožums

Violetam ir nepieciešama netieša gaisma, lai labi attīstītos. Novietojiet to pie loga, kas saņem saules gaismu, bet izvairieties no tiešas iedarbības uz saules stariem, it īpaši karstākajā dienas laikā. Ja augs kļūst ļoti izstiepts un ar dažiem ziediem, tas var liecināt par gaismas trūkumu.

4. Apaugļošana

Lai saglabātu violetu veselīgu un stimulētu ziedēšanu, ir svarīgi veikt regulāru apaugļošanu. Pēc ražotāja instrukcijām izmantojiet īpašu mēslojumu ziedu rūpnīcām. Izvairieties no liekā mēslojuma, jo tas var sadedzināt auga saknes.

5. Nokaltušu ziedu atzarošana un noņemšana

Lai violetā izskatās skaisti, ir nepieciešams regulāri veikt atzarošanu. Noņemiet sakaltušu lapas un ziedus, nociršot tās netālu no auga pamatnes. Tas stimulē jaunu ziedu parādīšanos un novērš slimību parādīšanos.

6. Kaitēkļu aizsardzība

Violetam var uzbrukt tādi kaitēkļi kā laputis un kohonillas. Lai izvairītos no šīs problēmas, regulāri pārbaudiet augu un, identificējot kaitēkļu klātbūtni, izmantojiet violetus noteiktu insekticīdu, ievērojot ražotāja instrukcijas.

7. Temperatūra un mitrums

Violetam labāk attīstās temperatūrā no 15 ° C līdz 25 ° C, Izvairieties no auga pakļaušanas ekstrēmai temperatūrai un gaisa straumēm. Runājot par mitrumu, Violet dod priekšroku videi ar mērenu mitrumu. Ja gaiss ir pārāk sauss, jūs varat ievietot trauku ar ūdeni netālu no auga, lai palielinātu mitrumu ap to.

Tagad, kad jūs zināt, kā rūpēties par savu violetu, vienkārši ieviesiet šos padomus praksē un izbaudiet šīs burvīgās rūpnīcas skaistumu. Ar pienācīgu aprūpi jūsu violets ilgu laiku uzplauks un izgaismos vidi.