Kā audzēt bites

Kā kultivēt bites

Bites ir pārsteidzoši kukaiņi, un tām ir galvenā loma augu apputeksnēšanas jomā. Turklāt medus un bišu vaska ražošana var būt atalgojoša un ienesīga darbība. Šajā rakstā mēs izpētīsim pamata soļus, lai kultivētu bites un izbaudītu visas priekšrocības, ko viņi var dot.

1. solis: Bites zināšana

Pirms sākat audzēt bites, ir svarīgi nedaudz vairāk saprast par šiem kukaiņiem. Bites ir sociālas un dzīvo kolonijās, ar karalieni, nepilnībām un darbiniekiem. Viņi sazinās caur dejām un ir ārkārtīgi organizēti.

2. solis: bišu sugu izvēle

Ir vairākas bišu sugas, bet visizplatītākās vaislas ir medus bites. Ir zināms, ka tie ražo augstas kvalitātes medu un ir salīdzinoši viegli kopjami. Citas iespējas ir nedzirdīgas bites, kuras ir dzimtās Brazīlijas un arī ražo medu.

3. solis: Apiācijas iestatīšana

Tiks uzstādīts drava niārs. Ir svarīgi izvēlēties vietu ar labu saules iedarbību un aizsargāt no spēcīga vēja. Nātrai jābūt novietotai uz lieliem balstiem, lai novērstu plēsoņu iekļūšanu.

4. solis: nātriņu iegūšana

Nāturis ir bišu mājas, un tās vajadzētu iegādāties no uzticamiem piegādātājiem. Tie sastāv no noņemamām kastēm, kur bites būvē savas kailās kameras un uzglabā medu. Noteikti izvēlieties kvalitatīvu nātreni un ar labu ventilāciju.

5. solis: rūpes par bitēm

Bitēm ir nepieciešama regulāra aprūpe, lai saglabātu veselību un produktīvu. Tas ietver pareizu ēšanu ar nektāru un ziedputekšņiem, nātriņu un slimību profilakses veselības pārbaudi. Ir svarīgi arī nodrošināt pesticīdu vidi un citas kaitīgas ķīmiskas vielas.

6. solis: medus novākšana

Kad stropi ir labi izveidoti, varat sākt gūt medu. Tas jādara uzmanīgi, ievērojot pareizās metodes, lai nekaitētu bitēm. Medu var iegūt no rāmjiem un uzglabāt burkās, kas piemērotas patēriņam vai pārdošanai.

7. solis: Bišu produktu priekšrocības

Papildus medus bites rada arī vasku, propolisu un karalisko želeju. Šiem produktiem ir vairāki izmantojumi kosmētikas, pārtikas un ārstniecības nozarē. Jūs varat izpētīt šīs iespējas un dažādot savu produkciju.

Īsāk sakot, bitu kultivēšana var būt aizraujoša un atalgojoša darbība. Pareizi rūpējoties, jūs varat baudīt medus un citu bišu produktu priekšrocības, kā arī dot ieguldījumu šo kukaiņu saglabāšanai, kas ir tik svarīga videi.