Kā kultivēt zemenes vāzē

Kā kultivēt zemenes vāzē

Ja jūs esat zemeņu cienītājs un vēlaties tos kultivēt mājās, bet jums nav dārza, neuztraucieties! Praktiski un ērtā veidā zemenes ir iespējams kultivēt vāzēs. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums soli pa solim, lai būtu svaigas zemenes tieši no jūsu vāzes.

Ideāla trauka izvēle

Lai kultivētu vāzes zemenes, ir svarīgi izvēlēties pareizo vāzi. Izvēlieties vāzi vismaz 30 cm dziļumā, lai saknēm būtu pietiekami daudz vietas, lai attīstītos. Pārliecinieties arī, vai vāzei ir kanalizācijas caurumi, lai novērstu ūdens uzkrāšanos.

Pamatnes sagatavošana

Substrāts ir materiāls, kas tiks ievietots vāzē, lai augi varētu attīstīties. Lai kultivētu zemenes, ieteicams izmantot dārzeņu zemes, organisko savienojumu un smiltis maisījumu. Šī kombinācija nodrošina labu kanalizāciju un barības vielas augiem.

Zemeņu stādu stādīšana

Pēc pamatnes sagatavošanas ir pienācis laiks stādīt zemeņu stādus. Izveidojiet mazus caurumus pamatnē, apmēram 10 cm attālumā starp tiem un novietojiet stādus. Pārliecinieties, ka saknes labi pārklāj substrāts, bet atstājiet lapas virs virsmas.

  • Augu laistīšana
  • Tagad, kad stādi tiek stādīti, ir svarīgi tos regulāri laistīt. Zemenēm ir nepieciešams ūdens, lai attīstītos, bet izvairieties no substrāta mērcēšanas. Saglabājiet augsni mitru, bet nav iemērc.


    <

    Papildus tam, ka tas ir reāls risinājums tiem, kam nav dārza, zemeņu audzēšanai vāzē ir arī citas priekšrocības. Pārbaudiet dažus no tiem:

    • Kosmosa ekonomika: zemenes podos aizņem mazāk vietas nekā puķu dobēs;
    • Audzēšanas vides kontrole: jūs varat kontrolēt saules un ēnu daudzumu, ko augi saņem;
    • Pārvaldības vieglums: ir vieglāk rūpēties par augiem, kad tie ir podos, jo tie ir tuvāk;
    • Vieglāka raža: ar podiem augiem zemeņu raža ir praktiskāka un ātra.

    Tagad, kad jūs zināt, kā kultivēt zemenes vāzē, ir pienācis laiks netīrīt rokas un sākt savu kultivēšanu. Ar nelielu rūpību un centību jūs drīz baudīsit svaigas zemenes tieši no savas vāzes. Laba kultivēšana!

    1. Kosmosa ekonomika
    2. Kultivēšanas vides kontrole
    3. Vadības vienkāršība
    4. Vieglāka raža