Kā deklarēt akciju tirdzniecību

Kā deklarēt akciju pārdošanu

Pārdodot uzņēmuma akcijas, ir svarīgi zināt, kā deklarēt šo darījumu ienākuma nodokļa deklarācijā. Šajā rakstā mēs soli pa solim paskaidrosim, kā pareizi izteikt šo paziņojumu.

1. solis: sakārtojiet savu informāciju

Pirms sākat deklarēt akciju pārdošanu, ir svarīgi, lai visa nepieciešamā informācija būtu rokā. Tas ietver pārdošanas vērtību, darījuma datumu, akciju pirkuma summu, cita starpā.

2. solis: aizpildiet “ienākumus, kas pakļauti ekskluzīviem/galīgiem ienākumiem” Veidlapa “

Ienākuma nodokļa deklarācijas programmā jums jāaizpilda “ienākumi, kas attiecas uz ekskluzīviem/galīgiem ienākumiem”. Šādā formā jums jāinformē akciju pārdošanas vērtība un nodoklis, kas ietverts avotā, ja tāds ir.

3. solis: ievadiet pārdošanu veidlapā “preces un tiesības”

Papildus aizpildīšanai “ienākumi, uz kuriem attiecas ekskluzīvi/galīgi ienākumi”, jums jāinformē arī akciju pārdošana “Preču un tiesību” veidlapā. Šādā formā jums jāievada akciju pirkuma summa, pirkuma datums, pārdošanas summa un pārdošanas datums.

4. solis: aprēķiniet kapitāla pieaugumu

Lai aprēķinātu kapitāla pieaugumu akciju pārdošanā, jums ir jāatskaita pārdošanas vērtības pirkuma vērtība. Šī summa ir jāinformē par “ienākumiem, uz kuriem attiecas ekskluzīvi/galīgi ienākumi”.

5. solis: samaksājiet nodokli.

Pēc kapitāla pieauguma aprēķināšanas jums ir jāmaksā nodoklis, kas saistīts ar IRS noteikto datumu. Nodokļa vērtība tiek aprēķināta pēc pašreizējās likmju likmes.

6. solis: saglabājiet kuponus

Ir svarīgi saglabāt visu pierādījumu par akciju pārdošanu un maksājamo nodokli. Pārbaudes gadījumā šos dokumentus var pieprasīt IRS.

Secinājums

Paziņojot par akciju pārdošanu ienākuma nodokļa deklarācijā, var šķist sarežģīti, taču pareizi veicot pasākumus un visu dokumentu uzturēšanu kārtībā, jūs izpildīsit savas nodokļu saistības. Ja jums ir jautājumi, vienmēr ieteicams meklēt norādījumus no grāmatveža vai eksperta šajā apgabalā.