Ko nozīmē apgānīšana

Ko nozīmē apgānīšana?

Defanēšana ir termins, ko var izmantot dažādos kontekstos, bet parasti tas ir saistīts ar darbību, kas necieņa vai pārkāpj kaut ko uzskatītu par svētu, reliģisku vai cienījamu. Tas ir nepareizas akralizācijas akts, kas kaut ko svētu veido kaut kas izplatīts vai nežēlīgs.

Defidence in reliģijā

Reliģijā noraidīšana notiek, ja kaut kas vai kāds neciena vai pārkāpj noteiktas pārliecības principus, rituālus vai svētus objektus. Tā var būt apzināta necieņa vai piespiedu rīcība, ko attiecīgās reliģijas sekotāji uzskata par aizskarošu.

Reliģiskās apgānīšanas piemērs ir tad, kad kāds izmanto svētu reliģijas objektu, kas nav reliģiozi nolūkos, piemēram, kā modes aksesuāru izmanto krustā sišanu. To uzskata par apgānīšanu, jo svētais objekts tiek izmantots necienīgi un no tā reliģiskā konteksta.

Svēto atstarpes noklusējums

Aizstāšanās var rasties arī attiecībā uz svētajām telpām, piemēram, baznīcām, tempļiem, mošejām, cita starpā. Kad šīs vietas tiek vandalizētas, izlaupītas vai izmantotas, kas nav reliģiozi nolūkos, tas tiek uzskatīts par svētās telpas apgānīšanu.

Turklāt svēto telpu apgānīšana var notikt arī tad, ja šīs vietas tiek izmantotas rituālu vai ceremoniju praksei, kuras reliģija neatzīst vai nepieņem, kurai pieder telpa. Tas tiek uzskatīts par svētās vietas pārkāpumu un apgānīšanu.

Defidence populārajā kultūrā

Terminu apgānīšanu var izmantot arī plašākā kontekstā ārpus reliģiskās valstības. Populārajā kultūrā apgānīšana var attiekties uz darbību, kas necieņo vai pārkāpj kaut ko, ko uzskata par svētu vai cienītu noteiktu cilvēku grupu.

Piemēram, kad vēsturiskā piemineklī ir ventilators no grupas nosaukuma grupas nosaukums, to var uzskatīt par kultūras mantojuma apgānīšanu. Līdzīgi, ja kāds necienīgā vai aizskarošā veidā izmanto kulturāli nozīmīgu attēlu vai simbolu, to var uzskatīt arī par apgānīšanu.

Secinājums

Aizsardzība ir termins, kas ietver dažādus kontekstus, bet visos tajos tas ir saistīts ar darbību, kas necieno vai pārkāpj kaut ko uzskatītu par svētu, reliģisku vai cienījamu. Ir svarīgi ievērot dažādu reliģiju un kultūru uzskatus, rituālus un svētās telpas, izvairoties no jebkāda veida apgānīšanas.