Kā mums vajadzētu lūgt saskaņā ar Bībeli

Kā mums vajadzētu lūgt saskaņā ar Bībeli

Lūgšana ir būtiska kristiešu prakse, jo caur to mēs sazināmies ar Dievu, mēs paužam savas jūtas, lūgumus un pateicamies. Bībele māca mums par lūgšanas nozīmi un virza mūs par to, kā mums vajadzētu lūgt. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus Bībeles principus par lūgšanu.

Lūgšana ar ticību

Viens no lūgšanas pamatelementiem ir ticība. Jēzus Marka 11:24 sacīja: “Tāpēc es jums saku, ka viss, ko jūs lūdzat lūgšanai, es akreditēju, ko esat saņēmis, un tas būs ar jums.” Ticība ir pārliecība, ka Dievs dzird mūsu lūgšanas un spēj atbildēt atbilstoši viņa gribai.

Lūgšana Jēzus vārdā

Jēzus mūs mācīja Jāņa 14: 13-14: “Un neatkarīgi no tā, ko jūs jautājat manā vārdā, es darīšu, lai tēvs varētu pagodināt Dēlā. Ja jūs man kaut ko prasīsit manā vārdā, es to darīšu “. Lūgšana Jēzus vārdā nozīmē atzīt, ka Viņš ir mūsu starpnieks un ka caur viņu ir pieeja Tēvam.

Lūgšana ar pateicību

Pateicība ir svarīgs lūgšanas elements. Filipiešiem 4: 6 Pāvils mudina mūs lūgt “ar Pateicības dienu”. Paldies Dievam par viņu svētībām un viņu uzticību palīdz mums saglabāt pateicības attieksmi visos apstākļos.

Lūgšana saskaņā ar Dieva gribu

Ir svarīgi, lai mūsu lūgšanas būtu saskaņotas ar Dieva gribu. 1. Jāņa 5: 14-15 ir rakstīts: “Un tā ir pārliecība, kas mums viņam ir,: ja mēs kaut ko prasām pēc viņa gribas, viņš mūs dzird. Un, ja mēs zinām, ka viņš mūs dzird par to, kas Mēs jums jautājam, mēs esam pārliecināti, ka saņemam mūsu iesniegtos pieprasījumus. ” Mums jācenšas zināt Dieva gribu caur Viņa vārdu un lūgt saskaņā ar to.

neatlaidīga lūgšana

Bībele mudina mūs uz neatlaidīgiem lūgšanā. Jēzus pastāstīja līdzībai par to Lūkas 18: 1-8, kur viņš runā par atraitni, kura neatlaidīgi lūdza taisnīgumu negodīgam tiesnesim. 7. pantā Jēzus saka: “Un vai Dievs nedarīs taisnīgumu saviem izvēlētajiem, kas raud viņam dienu un nakti, kaut arī vēlu viņiem?” Mums ir jāatkārto lūgšanā, uzticoties, ka Dievs klausās un atbildēs īstajā laikā.

Lūgšana kopībā ar citiem

Bībele arī māca mums par lūgšanas nozīmi kopībā ar citiem ticīgajiem. Mateja 18: 19-20 Jēzus sacīja: “Patiesība jums arī sakiet, ka, ja divi no jums uz zemes, lai vienotos par visu, kas viņiem varētu lūgt, lai viņu tēvs tiktu piešķirts. Kas ir debesīs. Jo tur, kur viņi ir divi vai trīs, kas savākti manā vārdā, es esmu starp tiem. ” Grupas lūgšana stiprina ticību un veicina brāļu vienotību.

Īsāk sakot, Bībele mums māca, ka mums ir jālūdz ticība Jēzus pateicības vārdam, pēc Dieva gribas, neatlaidīgā veidā un kopībā ar citiem ticīgajiem. Lūgšana ir spēcīga prakse, kas mūs tuvina Dievam un ļauj mums dzīvē piedzīvot jūsu mīlestību un rūpes.