Kā diagnosticēt labirintītu

Kā diagnosticēt labirintu

Labirintīts ir stāvoklis, kas ietekmē labirintu, struktūru iekšējā ausī, kas ir atbildīga par līdzsvaru un dzirdes. Labirintīta simptomi var būt reibonis, reibonis, līdzsvara zudums, slikta dūša un ausīs. Ja jūs saskaraties ar šiem simptomiem, ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību pareizai diagnozei. Šajā rakstā mēs apspriedīsim parastās metodes, ko izmanto labirinīta diagnosticēšanai.

Medicīniskā konsultācija

Pirmais solis, lai diagnosticētu labirinīta diagnosticēšanu, ir iecelšana pie speciālista ārsta. Otolaringologs ir vispiemērotākais profesionālis, lai novērtētu un ārstētu problēmas, kas saistītas ar ausu, degunu un rīkli. Konsultācijas laikā ārsts uzdos vairākus jautājumus par viņu simptomiem, slimības vēsturi un dzīvesveidu. Ir svarīgi sniegt detalizētu un precīzu informāciju, lai palīdzētu diagnozē.

Fiziskais eksāmens

Ārsts veiks fizisku eksāmenu, lai novērtētu viņu simptomus un meklētu labirintīta pazīmes. Eksāmena laikā ārsts var pārbaudīt savu dzirdes, līdzsvaru un koordināciju. Viņi var arī veikt īpašus testus, piemēram, Dix-Hallpike testu, lai novērtētu pozicionālā vertigo klātbūtni.

Attēlu eksāmeni

Dažos gadījumos ārsts var pieprasīt attēlveidošanas testus izslēgt citus apstākļus un apstiprināt labirintīta diagnozi. Visizplatītākajos attēla eksāmenos ietilpst magnētiskās rezonanses attēlveidošana (MRI) un datortomogrāfija (CT). Šie testi var sniegt detalizētus iekšējās auss attēlus un palīdzēt noteikt iespējamos simptomu cēloņus.

Dzirdes testi

Dzirdes zudums ir izplatīts labirinīta simptoms. Tāpēc ārsts var lūgt dzirdes testus novērtēt dzirdes zuduma apmēru. Dzirdes testos var ietilpt tonālā audiometrija, vokālā audiometrija un runas diskriminācijas testi. Šie testi palīdz noteikt dzirdes zuduma veidu un pakāpi.

Citi testi

Papildus iepriekšminētajām metodēm ārsts var pieprasīt citus testus, lai palīdzētu diagnosticēt labirintītu. Šajos testos var ietilpt elektronists un Eng, kas novērtē acu kustības, un potenciālā dzirde (PEA), kas mēra iekšējās auss un dzirdes nerva elektrisko aktivitāti.

Secinājums

Labirintīta diagnoze ietver medicīniskās konsultācijas, fiziskās pārbaudes, attēla eksāmenu, dzirdes testu un citu īpašu testu kombināciju. Ir svarīgi meklēt ārstu speciālistu, ja jūs saskaraties ar labirinta simptomiem. Tikai kvalificēts veselības aprūpes speciālists var noteikt precīzu diagnozi un ieteikt pienācīgu ārstēšanu.