Kā ripot rullīt

Kā ripot maizi

Rolling rullīši var šķist vienkāršs uzdevums, taču ir daži paņēmieni, kas var padarīt jūsu ruļļus vēl skaistāku un garšīgāku. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā praktiskā un garšīgā veidā rullēt maizi.

1. solis: sagatavojiet mīklu

Pirms sākat rullīšus, ir svarīgi pareizi sagatavot mīklu. Jūs varat izmantot maizes pamata recepti vai pat gatavu mīklu. Izpildiet receptes instrukcijas un ļaujiet mīklai atpūsties, līdz tā ir divkāršota.

2. solis: sadaliet masu porcijās

Pēc pārējās mīklas sadaliet to vēlamā izmēra daļās ruļļiem. Izmantojiet skalu, lai nodrošinātu, ka visām porcijām ir tāds pats svars, tāpēc ruļļi būs vienādi.

3. solis: modelējiet ruļļus

Tagad ir pienācis laiks veidot ruļļus. Paņemiet daļu mīklas un atveriet to ar rokām, veidojot disku. Pēc tam iesaiņojiet mīklu tā, it kā veidotu rullīti. Pārliecinieties, vai rullis ir ļoti stingrs, lai novērstu ruļļu izvēršanos fermentācijas un vārīšanas procesa laikā.

4. solis: ļaujiet ruļļiem atpūsties

Pēc ruļļu veidošanas novietojiet tos ietaukotā cepšanas traukā vai izklāta ar pergamenta papīru. Ļaujiet viņiem atpūsties vēl dažas minūtes, lai mīkla augtu nedaudz ilgāk, pirms došanās uz cepeškrāsni.

5. solis: cepiet ruļļus

Uzkarsē cepeškrāsni līdz vidējai augstai temperatūrai un pēc tam rullīši cept. Gatavošanas laiks var mainīties atkarībā no maizes un cepeškrāsns temperatūras, bet parasti tas prasa apmēram 15 līdz 20 minūtes.

6. solis: pasniedziet un baudiet

Tiklīdz ruļļi ir zeltaini un ar garšīgu smaržu, noņemiet tos no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas ļaujiet tai nedaudz atdzist. Jūs varat pasniegt vienkāršus ruļļus, ar sviestu vai pat pildot tos ar sieru, šķiņķi vai citām jūsu izvēlētajām sastāvdaļām.

Tagad, kad jūs zināt, kā ripot, vienkārši sakārtojiet rokas un priecājieties par šiem mājās gatavotajiem priekiem. Izmēģiniet dažādus pildījumus un formas, lai jūsu ruļļi būtu vēl īpašāki. Laba apetīte!