Kā izvēlēties dzelteno meloni

Kā izvēlēties dzelteno melones

Kad ir jāizvēlas nobriedusi un garšīga dzeltena melone, ir daži svarīgi padomi, kas jāievēro. Šajā rakstā mēs izpētīsim galvenos aspektus, kas jāņem vērā, izvēloties dzelteno meloni, sākot no izskata līdz aromātam. Nāc!

izskats

Pirmais, kas jāievēro, izvēloties dzelteno meloni, ir tās izskats. Meklējiet meloni, kurai ir spīdīga un vienveidīga dzeltena miza. Izvairieties no melonēm ar tumšiem plankumiem vai mīkstiem laukumiem, jo ​​tas var norādīt, ka melone tiek nodota vai sabojāta.

aromāts

Aromāts ir vēl viens svarīgs faktors dzeltenās melones izvēlē. Sagrieziet melones dibenu, kur viņš tika sagriezts no kāta. Nobriedušai melonei būs salds un patīkams aromāts. Ja melonei to nesmaržo vai ir nepatīkama smarža, labāk ir izvēlēties citu.

tekstūra

Melones tekstūra ir arī tās brieduma indikators. Ar īkšķi viegli nospiediet melones mizu. Ja tas ir mīksts, bet ne pārāk mīksts, tā ir zīme, ka melone ir nobriedusi. Izvairieties no melonēm ar pārāk smagu, jo tas var norādīt, ka tās vēl nav pietiekami nobriedušas.

svars

Vēl viens svarīgs padoms ir pārbaudīt melones svaru. Nobriedusi melone parasti būs smagāka attiecībā pret tās lielumu. Tas notiek tāpēc, ka dzeltenā melone satur lielu daudzumu ūdens. Tāpēc izvēlieties meloni, kas jūsu izmēram šķiet smaga.

uzglabāšana

Pēc nobriedušas dzeltenas melones izvēles ir svarīgi to pareizi uzglabāt, lai saglabātu tā kvalitāti. Saglabājiet meloni istabas temperatūrā līdz 2 dienām vai ledusskapī līdz 5 dienām. Ja vēlaties, jūs varat arī sagriezt melonu gabalos un uzglabāt hermētiskā traukā ledusskapī līdz 3 dienām.

Secinājums

Nobriedušas un garšīgas dzeltenas melones izvēle var būt viegls uzdevums, ja sekojat šiem vienkāršajiem padomiem. Pirms izvēlēties, atcerieties novērot melones izskatu, aromātu, tekstūru un svaru. Pareizi glabāšana melonei, lai pagarinātu tā lietderīgās lietošanas laiku un izbaudītu šo atsvaidzinošo un garšīgo augļu!