Kā padarīt cirtaini matu zīmēšanu

Kā padarīt cirtaini matu zīmēšanu

Cirtaini mati ir dabas dāvana, taču ne vienmēr ir viegli rīkoties ar tiem. Daudziem cilvēkiem ir grūti reālistiski noformēt cirtainus matus, taču ar dažiem padomiem un paņēmieniem ir iespējams radīt skaistus dizainus, kas attēlo cirtas tekstūru un kustību. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim parādīsim, kā zīmējumos pagatavot cirtaini matus.

1. solis: izpētiet cirtas tekstūru

Pirms sākat zīmēt, ir svarīgi novērot un izpētīt cirtainu matu tekstūru. Ņemiet vērā, kā veidojas cirtas, virziens, kurā viņi noliecas un kā tās sagrupējas. Tas palīdzēs jums saprast, kā atskaņot šo informāciju savā zīmējumā.

2. solis: izmantojiet izliektas līnijas

Lai zīmētu cirtainus matus, ir svarīgi izmantot izliektas līnijas, lai attēlotu cirtas. Izvairieties no taisnām līnijām, jo ​​tās nepārraidīs to pašu kustības un tilpuma sajūtu. Izmantojiet mīkstas līnijas un līknes, lai izveidotu cirtas, atceroties ievērot virzienu, kurā mati noliecas.

3. solis: izveidojiet slāņus

Cirtaini matiem parasti ir vairāki slāņi, kas veicina skaļumu un tekstūru. Lai to attēlotu savā zīmējumā, izveidojiet dažādus cirtas slāņus. Sāciet, uzvelkot galvas ādas tuvākās cirtas un, virzoties prom, pievienojiet slāņus. Tas jūsu zīmējumam piešķirs dziļāku un reālismu.

4. solis: izmantojiet ēnojumu

Lai dotu vairāk dzīvības cirtaini matiem, ir svarīgi izmantot ēnojumu. Ņemiet vērā, kur gaisma koncentrējas uz jūsu zīmējumu un rada gaišākas un tumšākas vietas, lai attēlotu dažādus cirtas toņus. Tas palīdzēs matiem piešķirt apjomu un definīciju.

5. solis: pievienojiet informāciju

Lai jūsu dizains būtu vēl reālistiskāks, noteikti pievienojiet sīkāku informāciju cirtainiem matiem. Tas ietver vaļīgas šķipsnas, bārkstis un pat mazus mezglus uz cirtas. Šīs detaļas padara visu atšķirību cirtaini matu attēlojumā.

6. solis: prakse

Tāpat kā jebkuras mākslinieciskās prasmes, prakse ir būtiska. NEVAJADZIET, ja jūsu pirmie cirtaini matu dizaini nav ideāli. Turpiniet praktizēt un piedzīvot dažādas paņēmienus, līdz atrodat savu stilu un savu veidu cirtas.

Ar šiem padomiem un paņēmieniem jūs būsit gatavs reālistiski uzzīmēt cirtainus matus. Atcerieties novērot cirtas tekstūru, izmantot izliektas līnijas, izveidot slāņus, izmantot ēnojumu un pievienot detaļas. Un, pats galvenais, izklaidējieties un izbaudiet izveides procesu!