Kā uzskaitīt ar vēstuli

Kā veikt sakarus ar burtu

Vai esat kādreiz domājis, kā to izdarīt, izmantojot burtus, nevis ciparus? Tas var šķist dīvaini, bet matemātiskās operācijas ir iespējams veikt, izmantojot burtus kā mainīgos. Šajā emuārā mēs jums iemācīsim, kā vienkāršā un praktiskā veidā veikt vēstuli.

1. solis: mainīgo izpratne

Pirms sākat veidot kontus ar burtiem, ir svarīgi izprast mainīgo jēdzienu. Mainīgie ir simboli, kas apzīmē nezināmas vērtības, vai arī var atšķirties. Matemātikā burti bieži tiek izmantoti kā mainīgie.

Piemērs:

Apsveriet šādu izteiksmi: 2x + 3 = 7. Šajā gadījumā “X” ir mainīgais, kas apzīmē nezināmu vērtību. Mūsu mērķis ir atrast “x” vērtību, kas atbilst vienādojumam.

2. solis: vienādojuma atrisināšana

Lai atrisinātu vienādojumu, mums ir jāizolē mainīgais “X” vienā vienlīdzības pusē. Sekosim iepriekšējam piemēram:

2x + 3 = 7

2x = 7 – 3

2x = 4

x = 4/2

x = 2

Tāpēc mainīgā “x” vērtība, kas atbilst vienādojumam, ir vienāds ar 2.

3. solis: burtu izmantošana matemātiskajās operācijās

Tagad, kad jūs saprotat, kā atrisināt vienādojumu ar mainīgo, varat izmantot burtus citās matemātiskās operācijās, piemēram, saskaitīšana, atņemšana, reizināšana un dalīšana.

Piemēram:

2a + 3b = 10

a – b = 5

3c * d = 12

e / f = 2

vienkārši nomainiet burtus ar vēlamajiem mainīgajiem un atrisiniet vienādojumus tāpat kā mēs to darījām iepriekš.

Secinājums

Tagad jūs zināt, kā to izdarīt ar vēstuli! Izmantojot mainīgos lielumus, ir iespējams atrisināt vienādojumus un veikt matemātiskas darbības, izmantojot burtus, nevis skaitļus. Atcerieties izolēt vēlamo mainīgo un izpildīt darbības, lai atrastu pareizo vērtību. Praktizējiet un izpētiet jaunas iespējas ar vēstulēm matemātikā!