Ko nozīmē quinhão

Ko nozīmē quinhão?

Termins “akcija” tiek izmantots, lai atsauktos uz daļu vai daļu no kaut kā, kas tiek sadalīta vairāku cilvēku starpā. To parasti izmanto, lai aprakstītu preču dalīšanu, mantojumus vai peļņu.

Termina

izcelsme

Termins “quinhão” cēlies latīņu valodā “Quinio”, kas nozīmē “quinto”. Romas impērijas laikā daļa no peļņas, kas iegūta, izpētot zemi vai tirdzniecību, bija paredzēta valstij, kas atbilst vienai piektdaļai no kopējās daļas. Laika gaitā šis termins tika izmantots, lai atsauktos uz jebkuru preču vai peļņas sadalījumu starp vairākiem cilvēkiem.

Lietošanas piemēri

Kopīgs termina “Quinhine” lietošanas piemērs ir mantinieku mantojuma dalīšana. Šajā gadījumā katrs mantinieks saņem daļu no mirušā mantojuma, ko var saukt par Quinhão.

Vēl viens piemērs ir peļņas nodaļa starp uzņēmuma partneriem. Katrs partneris var saņemt daļu no iegūtās peļņas saskaņā ar viņu dalību biznesā.

Quinhão

nozīme

Taisnīga un taisnīga preču un peļņas dalīšana ir būtiska, lai nodrošinātu harmoniju un taisnīgumu attiecībās starp cilvēkiem. Akcija ļauj katram indivīdam saņemt savu daļu atbilstoši viņu tiesībām vai ieguldījumam, izvairoties no konfliktiem un nevienlīdzības.

Curiosity

Brazīlijā dažos reģionos tiek izmantots arī termins “quinhão”, lai atsauktos uz daļu pārtikas vai dzēriena, kas tiek pasniegts ballītēs vai pasākumos. Šajā gadījumā Quinhão ir veids, kā dalīties un izplatīt ēdienu vienādi starp viesiem.

  • Preču dalīšana
  • Peļņas nodaļa
  • Mantojums
  • Uzņēmuma partneri


  • Nozīme

    quinhão daļa vai daļa, kas sadalīta starp vairākiem cilvēkiem
    piektais termina “Quinhão” izcelsme, atsaucoties uz veselu daļu