Kā padarīt Vinca stādus

Kā padarīt Vinca stādus

Vinca ir ļoti populārs augs tā skaistuma un kultivēšanas viegluma dēļ. Ja vēlaties, lai jūsu dārzā būtu vairāk Vinca, lieliska iespēja ir izgatavot šī auga stādus. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā padarīt Vinca stādus.

1. solis: Mātes auga izvēle

Pirmais solis Vinca stādu veidošanā ir veselīga un enerģiska mātes auga izvēle. Pārliecinieties, ka tai nav slimību un kaitēkļu, jo tas var apdraudēt stādu attīstību.

2. solis: substrāta sagatavošana

Lai izgatavotu Vinca stādus, ir svarīgi pagatavot piemērotu substrātu. Sajauciet vienādās daļās dārzeņu zemes, smilšu un tārpa humusa. Šī kombinācija nodrošinās labvēlīgu vidi stādu sakņošanai.

3. solis: Pāļu izplatīšanās

Visizplatītākais veids, kā izplatīt Vincu, ir pāļi. Lai to izdarītu, sagrieziet vienu veselīgas mātes auga filiāles galu, apmēram 10 centimetrus garš. Noņemiet apakšējās lapas un ienirstiet staba pamatni sakņu hormonā.

Pēc tam izveidojiet nelielu caurumu sagatavotajā substrātā un iestādiet stabu, nedaudz nospiežot to, lai to salabotu. Pārliecinieties, ka stabs ir labi novietots un viegli sasmērē.

4. solis: aprūpe ar stādiem

Pēc pāļu stādīšanas ir svarīgi turēt Vinca stādus vietā, kas aizsargāta no tiešās saules un spēcīgā vēja. Saglabājiet substrātu vienmēr mitru, bet izvairieties no mērcēšanas. Dažu nedēļu laikā stādi sāks sakņoties un parādīs jaunas lapas.

5. solis: stādu transplantācija

Kad formas ir aptuveni 10 centimetru augstas un labi attīstītas saknes, tās būs gatavas transplantācijai. Izvēlieties noteiktu vietu dārzā ar auglīgu augsni un labu kanalizāciju un rūpīgi iestādiet stādus.

Atcerieties, ka pirmajos mēnešos pēc transplantācijas regulāri laistīt stādus, lai nodrošinātu labu augu attīstību.

Secinājums

Tagad, kad jūs zināt, kā pagatavot Vinca stādus, jūs varat reizināt šo skaisto augu savā dārzā. Veiciet šajā rakstā aprakstītās darbības un izdodas izplatīt Vincu. Īsā laikā jums būs dārzs, kas pilns ar krāsām un dzīvi!