Kā darīt safrāna pulveri

Kā pagatavot Safrona pulveri

Safrons ir garšviela, ko plaši izmanto ēdiena gatavošanā, kas pazīstama ar pārsteidzošo garšu un ārstnieciskajām īpašībām. Saffrona pulveri, ko sauc arī par kurkumu, iegūst no garā kurkuma auga sausās un zemes saknes. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums, kā mājās padarīt savus safrāna putekļus.

1. solis: safrāna saknes izvēle

Lai pagatavotu safrāna putekļus, jums būs vajadzīgas svaigas kurkuma saknes. Meklējiet stingras saknes un nav pasliktināšanās pazīmju. Izvairieties no izkaltušām vai tumšiem plankumiem.

2. solis: mazgājiet un nomizojiet saknes

Nomazgājiet kurkuma saknes tekošā ūdenī, lai noņemtu netīrumus. Pēc tam nolobiet saknes, izmantojot nazi vai dārzeņu mizu. Esiet piesardzīgs, lai lobīšanās procesā netērētu lielu daļu saknes.

3. solis: sarīvējiet safrāna saknes

Izmantojiet plānu relatru, lai sarīvētu safrāna saknes. Jūs varat izvēlēties sarīvēt svaigas saknes vai ļaut tām nožūt tieši pirms režģa. Svarīgi ir iegūt plānu un vienmērīgu konsistenci.

4. solis: nosusiniet rīvētās saknes

Pēc kurkuma sakņu rakšanas izklājiet tos cepšanas traukā un apmēram 2 stundas cepiet zemā temperatūrā. Mērķis ir noņemt mitrumu no saknēm un atstāt tās pilnīgi sausas.

5. solis: MOA sausās saknes

Kad saknes ir pilnīgi sausas, izmantojiet garšvielu dzirnaviņas vai blenderi, lai tās pārvietotu līdz plānam pulverim. Pārliecinieties, ka nav lielu sakņu gabalu.

6. solis: uzglabājiet safrāna pulveri

Safrona pulvera pārnesiet hermētiskā traukā un uzglabā vēsā, sausā vietā. Pašdarinātu safrāna pulveri var uzglabāt līdz 6 mēnešiem, kamēr tas ir labi aizliegts.

Secinājums

Pašu safrāna putekļu izgatavošana mājās ir lielisks veids, kā nodrošināt produkta kvalitāti un tīrību. Veiciet iepriekš minētās darbības un izbaudiet šīs daudzpusīgās un veselīgās garšvielas priekšrocības.