Kā pagatavot tahini

Kā padarīt tahini

Tahini ir sezama pasta, ko plaši izmanto Tuvo Austrumu virtuvē. Tā ir daudzpusīga un garšīga sastāvdaļa, ko var izmantot dažādās receptēs, piemēram, homus, salātos, salātos un pat desertos. Ja jums patīk izmēģināt jaunas garšas un vēlaties iemācīties padarīt tahini mājās, šis emuārs ir paredzēts jums!

sastāvdaļas:

  • 2 tases sezama sēklu
  • 2 ēdamkarotes sezama eļļas
  • Sal pēc garšas

soli pa solim:

1. Saglabājiet sezama sēklas

Kabletā novietojiet sezama sēklas un uzkarsē līdz vidējam karstumam. Pastāvīgi samaisiet, līdz sēklas ir zeltaini, un atbrīvojiet garšīgu aromātu. Šis sēklu grauzdēšanas process uzlabo tahini garšu.

2. Paceliet sēklas

Pēc sēklu grauzdēšanas ievietojiet tās spēka procesorā vai jaudīgā blenderī. Pievienojiet sezama eļļu un šķipsniņu sāls. Nosaukums, līdz iegūstat viendabīgu un krēmīgu pastu. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk sezama eļļas, lai sasniegtu vēlamo konsistenci.

3. Uzglabājiet tahini

Pārnes tahini uz vāka stikla trauku un uzglabā ledusskapī. Pašdarināts tahini var saglabāt līdz divām nedēļām.

Tagad, kad jūs zināt, kā padarīt tahini mājās, varat izpētīt jaunas receptes un garšas. Mēģiniet pievienot tahini salātu mērcēm kā pate vai pat desertiem. Tahini ir daudzpusīga sastāvdaļa, kas jūs pārsteigs!

Es ceru, ka jums patika šis emuārs par to, kā padarīt tahini. Ja jums ir kādi jautājumi vai vēlaties dalīties pieredzē ar Tahini, atstājiet komentāru zemāk. Laba apetīte!