Kā padarīt vieglu matemātisku spēli

Kā padarīt vieglu matemātisku spēli

Matemātiskās spēles ir lielisks veids, kā padarīt matemātiku mācīties jautrāku un saistošāku. Turklāt tie palīdz attīstīt problēmu risināšanas prasmes un loģisko spriešanu. Šajā emuārā mēs parādīsim, kā izveidot vieglu matemātisku spēli, kuru var izmantot gan klasē, gan mājās.

1. solis: izvēlieties spēles tēmu

Pirmais solis, lai izveidotu matemātisku spēli, ir izvēlēties interesantu tēmu. Tas var būt kaut kas saistīts ar dzīvniekiem, sportu, pārtiku vai jebkuru citu lietu, kas izraisa spēlētāju interesi. Piemēram, izveidosim spēli ar tēmu “dzīvnieki”.

2. solis: definējiet spēles noteikumus

Spēles noteikumi ir svarīgi, lai nodrošinātu, ka visi spēlētāji saprot, kā spēlēt. Mūsu dzīvnieku spēlē noteikumi var būt šādi:

  • Katrs spēlētājs saņem karti ar dzīvnieka vārdu.
  • Spēlētājiem ir pareizi jāatbild uz matemātisku jautājumu, lai virzītu spēli.
  • Spēlētājs, kurš ierodas vispirms tāfeles beigās.
  • 3. solis: izveidojiet matemātiskus jautājumus

    Tagad ir pienācis laiks radīt matemātiskus jautājumus, uz kuriem spēlētājiem būs jāatbild. Pārliecinieties, ka jautājumi ir piemēroti spēlētāju vecumam un prasmju līmenim. Piemēram:


    Jautājums
    Atbilde

    4. solis: uzstādīt spēles galdu

    Lai spēli padarītu vizuālu un interaktīvāku, ir interesanti izveidot dēli. Uz papīra varat uzzīmēt vienkāršu dēli vai izveidot digitālo plati, izmantojot attēlu rediģēšanas programmu.

    5. solis: pievienojiet spēlei papildu elementus

    Lai padarītu spēli vēl jautrāku, uzvarētājiem varat pievienot papildu elementus, piemēram, darbības kartes, īpašus izaicinājumus vai apbalvojumus. Izmantojiet savu radošumu, lai spēle būtu interesantāka un saistošāka.

    6. solis: pārbaudiet spēli

    Pirms spēles ar citiem ir svarīgi pārbaudīt spēli, lai pārliecinātos, ka noteikumi un jautājumi ir skaidri un spēle ir jautri spēlēt. Palūdziet draugiem vai ģimenei pārbaudīt spēli un vajadzības gadījumā veikt pielāgojumus.

    Secinājums

    Vieglas matemātiskas spēles veidošana var būt jautra un izglītojoša darbība. Veicot šajā emuārā minētās darbības, jūs varēsit izveidot pielāgotu matemātisku spēli atbilstoši vēlamajai tēmai un grūtības līmenim. Atcerieties pielāgot spēli atbilstoši spēlētāju vecumam un prasmēm, lai ikviens varētu izklaidēties un mācīties vienlaikus.

    Cik maksā 2 + 2? 4
    kas ir dubultā 5? 10
    Cik maksā 10 – 3? 7