Kā izveidot mākslīgo ezeru

Kā izgatavot mākslīgo ezeru

Mākslīgais ezers jūsu sētā var būt neticami papildinājums ainavai un nodrošināt klusu un relaksējošu vidi. Ja jūs domājat veidot mākslīgo ezeru, šeit ir daži svarīgi soļi, kas jāievēro.

Plānošana un sagatavošana

Pirmais solis mākslīgā ezera veidošanā ir pareiza plānošana. Jums jāizlemj ezera lielums un forma, kā arī ideālā vieta jūsu sētā. Noteikti apsveriet saules gaismas daudzumu, ko apgabals saņem, un koku vai citu augu tuvumu, kas var ietekmēt ūdens kvalitāti.

Turklāt pirms ezera celtniecības uzsākšanas jums būs jāsaņem vajadzīgās vietējo varas iestāžu atļaujas.

rakšana un pārklājums

Pēc ezera plānošanas ir pienācis laiks sākt rakšanu. To var izdarīt manuāli vai nolīgt profesionāli, lai veiktu smago darbu. Noteikti izrakt ezeru dažādos dziļumos, lai izveidotu seklas vietas un dziļākas vietas.

Pēc rakšanas ir svarīgi pārklāt ezeru ar ūdensnecaurlaidīgu materiālu, piemēram, PVC tarpu vai polietilēna pārklājumu. Tas palīdzēs izvairīties no noplūdēm un turēt ūdeni ezerā.

Filtrēšanas un cirkulācijas sistēmas uzstādīšana

Mākslīgajam ezeram nepieciešama filtrēšanas un cirkulācijas sistēma, lai ūdens būtu tīrs un veselīgs. Tas var ietvert ūdens sūkņa, bioloģiskā filtra un skābekļa sistēmas uzstādīšanu. Uzstādot šos komponentus, noteikti ievērojiet ražotāja instrukcijas.

Augu un zivju pievienošana

Kad filtrēšanas un cirkulācijas sistēma darbojas pareizi, jūs varat pievienot ūdens augus un zivis savam mākslīgajam ezeram. Augi palīdzēs uzturēt ūdeni tīru, savukārt zivis pievieno dzīvību un kustību ezerā.

Regulāra apkope

Lai saglabātu savu mākslīgo ezeru labā stāvoklī, ir svarīgi veikt regulāru apkopi. Tas ietver filtru tīrīšanu, gružu noņemšanu un pH uzraudzību un skābekļa līmeni ūdenī. Turklāt jums būs jārūpējas arī par augiem un zivīm, nodrošinot pienācīgu barību un atzarošanu, kad tas nepieciešams.

Veicot šīs darbības, jūs atradīsities uz pareizā ceļa, lai jūsu sētā izveidotu satriecošu mākslīgo ezeru. Atcerieties, ka ezera celtniecībai ir nepieciešams laiks, pūles un nepārtraukta uzturēšana, taču gala rezultāts noteikti būs tā vērts.